El Betlem Monumental de Xàtiva, el més gran d’Espanya

0
607

Un any més, el Betlem Monumental de Xàtiva obri les seues portes al públic per a començar les festes nadalenques. El que s’ha consolidat com el Belén més gran d’Espanya no para de créixer, i enguany ha afegit una zona nova que suma un total de 1.600 metres quadrats per a fer les delícies dels seus visitants.

Poc queda d’aquell xicotet pesebre que es posava a la porta de l’Ajuntament en arribar les festes de Nadal. El treball, l’enginy i la creativitat dels treballadors de la Brigada de Parcs i Jardins, ajudats per les imprescindibles donacions de veïns i veïnes de Xàtiva, han fet créixer aquesta composició fins a convertir-la en el qual és ara: un Pessebre Monumental que ofereix una recreació d’espais que configuren un xicotet poble on es distribueixen, entre altres elements, animals vius, un mercat, horts reals amb fruites i verdures, cases d’artesans representant oficis tradicionals, un llac, fonts amb aigua corrent, un pont o un molí.

Posicionat i consolidat un com a referent nadalenc de la ciutat, és també un reclam turístic de primer nivell i un motor dinamitzador del comerç de Xàtiva que l’any passat va aconseguir atraure un total de 130.00 visites. Així ho va explicar el propi alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, en el programa ‘Vive las Fiestas’ de 7 Televalencia.

Aquest Nadal, el Pessebre Monumental estarà obert al públic des del dia 16 de desembre fins al 6 de gener en horari de 10. 00 a 22. 00 hores i amb accés gratuït.