El Col·legi Territorial d’Arquitectes de València inaugura la 5a edició de la seua Fira de la Primavera

0
358

El Col·legi Territorial d’Arquitectes de València (CTAV) inaugura hui la 5a edició de la seua Fira de la Primavera amb una àmplia programació en la qual destaquen les xarrades com la de l’il·lustrador Paco Roca, presentacions de llibres, amenizaciones musicals o el lliurament de premis de la 7a convocatòria de Disseny autoproduït i el Premi CTAV al Foment i Difusió de l’Arquitectura.

La Fira de la Primavera culminarà aquest divendres 29 d’abril amb la celebració de la Nit de l’Arquitectura del CTAV en L’Hemisféric. Una trobada entre arquitectes que comptarà amb la participació activa de les administracions, institucions valencianes i patrocinadors de la gala.

El Col·legi Territorial d’Arquitectes de València dona la benvinguda a la primavera amb una àmplia programació d’activitats entre les quals destaquen el disseny, la música, la literatura i l’arquitectura. Així, el Col·legi inaugura hui la 5a edició de la seua Fira de la Primavera que s’estendrà durant tota aquesta setmana i que culminarà el divendres 29 amb la celebració de la Nit de l’Arquitectura en l’Hemisféric.

Entre les activitats que tindran lloc aquests dies al Pati, la Biblioteca i l’Aula del CTAV destaquen xarrades com “L’Arquitectura del Còmic”, de l’il·lustrador Paco Roca al costat de dissenyadors convidats el dijous 28 o la de Cinema i Arquitectura impartida per Guillermo Rubio (TC Quaderns) i Ángel Castillo (Mercacine + Fnac) aquest dimarts 26.

També tenen especial importància les presentacions de llibres, coincidint amb la Fira del Llibre. Entre elles, la presentació del llibre ‘Arquitectes amb Petjada. L’Arquitectura valenciana a través dels seus protagonistes. 1768-1971’, d’Alberto Peñín i Francisco Taberner el dimecres 27 o la del llibre “Voltes Aristades” de Pablo Navarro amb Arturo Zaragozá aquest dimarts 26.

La Fira de la Primavera del CTAV també serà l’escenari de presentació de la nova oficina CTAVJove per a estudiants d’Arquitectura i nous arquitectes a través d’una jornada de portes obertes durant el dimarts, així com la presentació dels Premis CTAV als TFM. A això li seguirà una jornada de portes obertes de l’Arxiu Històric del Col·legi durant el dimecres 27.

A més, el dijous 28 s’entregaran els diplomes als seleccionats en la setena edició de la convocatòria de Disseny autoproduït, realitzada en aquesta ocasió en col·laboració amb València Capital Mundial del Disseny 2022, iniciativa de la qual el Col·legi és seu.

Les jornades d’aquesta Fira finalitzaran amb un vi d’honor i amenizaciones musicals al Pati del CTAV el dimarts, dimecres i dijous com a colofó a una completa programació oberta a tots els públics.

Per a Marina Sender, presidenta del Col·legi Territorial d’Arquitectes de València, “la celebració de la Fira de la Primavera s’ha anat consolidant durant els anys i, a través d’aquesta fita, volem participar activament del calendari cultural de la nostra província oferint propostes culturals, no sols per als arquitectes, sinó per a tots aquells interessats en l’arquitectura, la literatura i el disseny”.

La clausura de la Fira de la Primavera tindrà lloc el divendres 29 amb la celebració de la segona edició de la Nit de l’Arquitectura en l’Hemisféric a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Es tracta d’una trobada entre arquitectes que comptarà amb la participació activa de les administracions, institucions valencianes i patrocinadors de la gala.