Els cinc pesebres indispensables de València per a veure per Nadal

0
87

No hi ha dubte. Tots els anys, la ciutat de València celebra les festes nadalenques amb activitats per a totes les edats com la pista de gel, els cavallets de la Plaça de l’Ajuntament o la Fira d’Atraccions. Així mateix, a tot aqueix oci nadalenc se li suma la decoració amb la instal·lació de nombrosos pesebres per tota la ciutat. Aquests representen una de les més fidels tradicions dels valencians per Nadal. 

Des del pont de desembre fins a l’arribada dels Reis Mags d’Orient, a València es poden visitar de manera gratuïta diversos pesebres molt variats i per a tots els gustos. A continuació t’oferim un llistat amb alguns dels pesebres que són indispensables i que no pots perdre’t de València.

Betlem del Mercat de Colón: 

El Mercat de Colón ha tornat a vestir-se de festa per a la celebració del Nadal. A més de tots els adorns artesanals un avet monumental presidint l’entrada del carrer Conde Salvatierra es troba també el pesebre realitzat per l’Associació de Belenistes. Aquest pesebre pot veure’s des del cèntric carrer de Jorge Juan, i és considerat com un dels pesebres més visitats durant el Nadal. 

Betlem en el Saló de Cristall de l’Ajuntament:

El Saló de Cristall del consistori valencià acull una vegada més un pesebre monumental de l’Associació de Belenistes de València. El pesebre està format per més de 300 figures, 250 animals i 400 complements artesanals. Aquest es podrà visitar des de l’11 de desembre fins al 4 de gener de 2022, inclosos festius 24 i 31 de desembre, malgrat que el dia 25 d’aquest mes i l’1 de gener romandrà tancat

Betlem en la Basílica de València:

En aquest pesebre de la Basílica es pot apreciar que consta de tres nivells i ocupa quasi tot l’espai del cambril de la Basílica. El mateix es podrà visitar en horari d’obertura de la Basílica fins al pròxim 6 de gener, segons han indicat des de la Germanor de Seguidors.

La majoria de les figures que conformen el pesebre, algunes d’elles de fa més d’un segle d’antiguitat, van ser donades per una família valenciana a la Germanor de Seguidors amb la condició que es muntara en un pesebre en la Basílica.

Betlem del Mercat Central:

Des del passat 4 de desembre, el Mercat Central de València té instal·lat el seu tradicional pesebre que ocupa l’espai central de l’edifici sota la cúpula. No obstant això, enguany, per tema de la COVID-19, el Mercat Central ha decidit plantar un pesebre modest, molt diferent al dels seus anys anteriors, per a evitar aglomeracions. El pesebre tan sols està conformat per tres figures que representen a María, José i el xiquet Jesús. 

Betlem a grandària real en la plaça de Sant Agustí:

A conseqüència de les obres de la Plaça de la Reina, el pesebre de grandària real que se sol plantar tots els anys en aqueixa zona ha sigut traslladat aquest 2021 a una nova ubicació: la plaça de Sant Agustí. Així mateix, aquest ha sigut dissenyat i construït per l’Associació d’Artistes Fallers.