Les mascletàs tornen a la Plaça de l’Ajuntament al març

0
339

La celebració de les Falles 2022 estan molt a la vora. Tan sols queden tres mesos per a les Falles. Per això, l’Ajuntament de València i la Junta Central Fallera treballen sense parar per a preparar la festa Josefina de març.

En aquest sentit, dimarts que ve 14 de desembre, el ple de la Junta Central Fallera presentarà a aprovació elements clau. Com, la classificació de Falles i el programa de festes. Junta Central Fallera exposarà un programa tradicional. En ell, tornen els actes tradicionals com l’Exaltació, Exposició del Ninot, intercanvis de fotos, i setmana fallera amb canvi en els horaris de la «cremà».

Però el més cridaner és que de l’1 al 19 de març, la societat valenciana podrà gaudir de les tradicionals mascletàs en la Plaça de l’Ajuntament. Junta Central Fallera ha previst un calendari de ‘mascletàs’ complet, en la plaça de l’Ajuntament. Independentment del tret en barris. A més, per al 27 de febrer estan programades la ‘macrodespertà’ i la ‘Crida’.

TOT DEPÉN DE LA MESA DE SEGUIMENT

Amb les dades que deixe el Nadal, es coneixeran les condicions en les quals es podrà desembolicar les Falles 2022. La Mesa de Seguiment tornarà a reunir-se amb Sanitat per a conéixer els límits de la festa. Hui dia, el full de ruta està en la recambra, més enllà d’aqueix programa de festejos.

Cal recordar que sobre aquestes dates, el propi alcalde va ser qui ja va donar per fet que no hi hauria Falles al març de 2021. No obstant això, el joc ha canviat amb la vacunació. Tant, que la suspensió de la festa no és una opció a plantejar-se. El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, assegura que València té aqueixa experiència d’haver pogut celebrar unes Falles. Una festa amb responsabilitat i amb resultats com les que es van celebrar al setembre.