Els ninots indultats de 2018 ja estan al Museu Faller

0
627

El retrat de Rocío Gil també ha passat a formar part del museu

El Museu Faller de València va rebre el passat dilluns 9 de juliol els dos ninots indultats de les Falles 2018. Les comissions falleres de Barri Beteró i Almirall Cadarso-Comte Altea van fer entrega dels seus respectius ninots en un acte en què també es va descobrir el retrat que el pintor alcoià José Borrell ha elaborat de la Fallera Major de València, Rocío Gil. L’obra passarà a formar part de la galeria del primer pis del museu amb la resta de retrats de les Falleres Majors de València.

La imatge oficial de les Falles 2018, realitzada per l’Estudi Yinsen, també va estar molt present, ja que un dels cartells, amb el lema “Som foc”, passarà a formar part del museu al costat de la resta de cartells de la història de les Falles. L’acte va ser presentat per la vicepresidenta de Junta Central Fallera, Montse Català, i va comptar amb la presència de les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor; el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset; el director del museu, Gil Manuel Hernández, i els màxims representants de les comissions falleres a què pertanyen els ninots indultats d’este any.

Abans de descobrir l’obra de l’artista Josep Borrell, l’encarregat dels retrats de les Falleres Majors de València des de 2011, el director del Museu Faller de València va dirigir unes paraules en les que va oferir les xifres de visitants, que creixen de forma constant. També va alabar les reformes i millores que està experimentant l’edifici. Després d’això, Rocío va veure per primera vegada el seu retrat davant el qual va quedar encantada.

Per la seua banda, la comissió de la falla Barri Beteró, que amb 12.631 vots va aconseguir fer història el passat 14 de març, va fer entrega del seu ninot indultat infantil. Este porta per lema “Vicente Enguídanos, l’últim velluter” i és obra de l’artista Sergio Gómez. Tot i que per motius personals no va poder assistir a l’acte, els representants de la comissió van estar acompanyats pel mateix Vicente Enguídanos, que s’ha mostrat emocionat de que la seua representació en forma de ninot quede per sempre en el Museu Faller de València. A este fet se li afegeix l’essència especial del propi museu, les obres mostrades del qual són triades pel públic. Això és el que el fa únic al món.

La comissió de la falla Almirall Cadarso-Comte Altea va aconseguir el passat 15 de març el seu sisè ninot indultat, obra de Manuel Algarra. La peça porta per lema “La llibreria” i amb ella l’artista va aconseguir el seu quart ninot indultat consecutiu. Van ser 12.097 vots dels 53.158 emesos els que van decidir que fora l’obra que se salvaria del foc en les Falles 2018. A l’acte va assistir el seu fill, Manuel Algarra, que va mostrar el seu agraïment de la mateixa manera que el president de la comissió.

Fotografies: Armando Romero