Els Xiquets del Carrer de Sant Vicent han viscut els seus dies grans

0
684

Com és tradició, a l’acte no van voler faltar les màximes representants falleres

El passat cap de setmana va tenir lloc la tradicional Festa dels Xiquets del Carrer de Sant Vicent, que tracta de recordar com Sant Vicent Ferrer es va encarregar dels xiquets orfes de la ciutat en el segle XV i recorre els carrers de València amb la imatge de Sant Vicent de Vergara, fins a la pujada del Sant a l’Altar.

 Des de l’any 1625 se celebra aquesta festivitat on els protagonistes són els xiquets acompanyats de la imatge de l’Àngel de la Guarda, els cabuts i els gegants. que representen a Jaume I i Na Violant d’Hongria.

El diumenge va tenir lloc un dels actes més importants, la misa solemne cantada “a l’estil de l’horta”, vora les 13 hores, en la parròquia de Sant Agustí. Este acte va ser el preludi del tradicional bateig, que en esta ocasió va ser el d’una miqueta de 20 mesos i que es va realitzar en la Casa natal de Sant Vicent.

Però, abans del bateig, és va realitzar un dinar amb tots els xiquets de la festa de sant Vicent i a la qual no van voler faltar les màximes representants del món faller.

La Festa dels Xiquets del Carrer Sant Vicent continuava el dilluns amb una Processó, on centenars de xiquets i famílies participaven en aquest solemne acte que recorria el centre de la ciutat des de l’església de Sant Agustí fins al temple dedicat al Sant, situat en el Carrer Sant Vicent.
Enguany les cambreres van ser Raquel Alario Bernabé i Clara María Parejo Pérez, Falleres Majors de València 2017. També va assistir a la processó l’Honorable Clavariesa de la festes de Sant Vicent, Maria Jesús Moll.

Per altra banda, tampoc van voler faltar a la cita Daniela Gómez de los Ángeles, Fallera Major Infantil de València, i la seua Cort d’Honor, al costat de Rocio Gil Uncio, Fallera Major de València, en representació de la festa fallera.

Fotografia:  Armando Romero