En el Dia del Llibre, regala Falles

0
710

Ací estan totes les publicacions que t’ofereix Junta Central Fallera

L’art de les falles és efímer però la seua història es manté sempre viva gràcies a la infinitat de publicacions que mostren cada any un poquet més de la nostra festa. Llibres, “llibrets” i altres publicacions que es converteixen en els ulls de turistes i en la memòria de fallers que veuen reflectit en ells el treball de tot un any. Junta Central Fallera també aporta el seu granet d’arena amb diverses publicacions que ja formen part de la història de les falles.

Si eres amant de la nostra festa aprofita el Dia del Llibre per a regalar cultura fallera. Els llibres són cultura i la festa fallera com a celebració artística i cultural no podia deixar de comptar amb diversos llibres que recórreguen una història, un any, un regnat… Publicacions molts treballades que són el resultat de dures tasques de recerca i recopilació d’informació, amb disseny i maquetació molt cuidats que arrepleguen tant el passat com el present de les falles.

“Llibre Oficial. Falles 2019”. Junta Central Fallera. (Preu: 40 euros)

Llibre Oficial19

Reuneix tot l’exercici viscut en una publicació cuidada i treballada escrita en valencià que presenta els actes que marquen l’agenda fallera, el treball de JCF i les seues delegacions, els esbossos i quadres d’honor de totes les comissions falleres, les Juntes Locals Falleres i els indumentaristes oficials. La portada del llibre està basada en un dels cartells de les Falles 2019, obra del dissenyador Dani Nebot. També es poden adquirir en JCF exemplars d’anys anteriors (20€).

“#Falles: Som Patrimoni”. Junta Central Fallera. (Preu: 25 euros)SomPatrimoni 1

El llibre continua l’estela dels dos últims publicats, “#Falles: un patrimoni en comú” i “#Falles: la festa dels sentits”, i està compost per 144 pàgines amb un total de 138 fotografies que recorren la història de les Falles 2018 amb la campanya gràfica de Yinsen Estudio com a fil conductor. De fet, la publicació es divideix en tres parts, tantes com cartells es van dissenyar en la imatge de la festa fallera l’exercici passat: “Som foc”, “Som pólvora” i “Som tradició”.

El còmic de “Les Falles”. Teresa Broseta i Jesús Huguet. (Preu: 1 euro)CMICLesFalles

Aquest còmic està editat en valencià i compost per 16 pàgines a tot color. El seu objectiu és convertir-se en una eina didàctica útil per a ensenyar, en les famílies i en els col·legis, la festa de les Falles en un llenguatge molt diferent, adaptat als xiquets.

“El xicotet príncep”. Antoine de Sant-Exupéry amb il·lustracions de Miguel Hache. (Preu: 2 euros) SomPatrimoni 8

Com a homenatge al 75 aniversari d’un dels clàssics de la literatura, la falla infantil municipal de l’any 2018 es va inspirar en el conte El xicotet príncep. A més el seu artista, Miguel Hache, va il·lustrar aquest llibre donant-li un cor i una ànima comuns. Tot amb la visió d’infant d’un artista que atrapa i enamora.

“Vivir las fallas”. Junta Central Fallera. (Preu 15 euros)Vivir las Fallas

És el millor viatge per les falles a través d’imatges que reviu els grans moments de cada any. Editat des de l’any 2004 fins el 2015.

“Plaza Mayor”. Junta Central Fallera. (Preu 15 euros)Plaza Mayor

És un llibre dedicat exclusivament als monuments plantats en la Plaça de l’Ajuntament entre els anys 1942 i 1982, la seua descripció i fotografies.

“Les Falles de Manolo García. Monuments de Vareta”. José Aguilar. (Preu 20 euros). ManoloGarca

És l’obra que arreplega una vida dedicada al monument, el treball de l’artista Manolo García amb imatges que reprodueixen el procés de creació de les Falles Municipals 2014 i 2015, des del disseny i el taller fins a la cremà.

“Llibre 75 Aniversari”. Junta Central Fallera. (Preu: 15 euros). 75A

És una publicació escrita en castellà que reviu la història de les Falles i de Junta Central Fallera amb motiu del 75 aniversari de la institució.

Fallas Infantiles. Juego y tradición. Juan Castelló, Manuel Sanchís i Hernán Mir. (Preu: 10 euros). INFANTILES

Els autors d’aquest llibre ens mostren una interessant labor recuperadora de les més entranyables parts de la festa de les Falles i, potser, la més desconeguda pels valencians: l’origen i l’evolució de les falles infantils fins a convertir-se en eixos “grandiosos xicotets” monuments que s’alcen als carrers de València del segle XXI.

El Sainet i les Falles. Ajuntament de València. (Preu: 5 euros)SAINET

Estoig de cartó que conté diferents facsímils de sainets valencians del segle XIX relacionats amb les Falles (Disposem de 4 estotjos diferents).

Totes aquestes publicacions estan disponibles per a la seua adquisició en la segona planta de la seu de Junta Central Fallera (Av.de la Plata 117) de dilluns a dijous a partir de les 18 hores.