La societat valenciana es quedarà sense Falles i sense Fira el mes de juliol

0
836

En un mes de quarentena, la societat valenciana ha sofert la cancel·lació de les festes més importants de la Comunitat com les Falles, la Magdalena de Castelló, la Setmana Santa o els Moros i Cristians d’Alcoi. A aquesta llista s’uneixen  l’ajornament de les Fogueres de Sant Joan a setembre i la cancel·lació dels actes de la Verge dels Dessamparats en maig.

Ara bé, molts actes s’estan reubicant al juliol, agost i setembre. Però, se celebraran al 100% en aquestes noves dates?

Després de la suspensió de la Festa de Moros i Cristians de Torrent -un dels esdeveniments estiuencs més importants dels pobles de la província de València-, les celebracions de les Falles i de la Fira de juliol perillen cada vegada més. Conforme van transcorrent els dies, es van suspenent actes culturals i multitudinaris que s’assemblen a la festa fallera.

Cal recordar que l’anunci de l’ajornament de les Falles 2020 ho va donar la Generalitat, després d’una reunió amb el Ministeri de Sanitat i l’Ajuntament de València. No obstant això, l’alcalde de València, Joan Ribó, als dos dies es va afanyar a facilitar una nova data per a la celebració de les festes josefines –del 15 al 19 de juliol-, calmant els nervis d’una societat fallera enfonsada després d’aquesta cancel·lació.

Però, a través de l’evolució del Covid-19, molts experts asseguren la impossibilitat de celebrar qualsevol acte al juliol. De fet, hi ha experts estatunidencs que afirmen la inviabilitat de festejar qualsevol event multitudinari fins la tardor de 2021. 

Si aquesta profecia implantada per aquests investigadors, s’hauria de crear un consens per a reubicar de nou la celebració de les Falles 2020, així com els actes i concerts de la Fira de juliol.

Tot apunta a què la Generalitat tindrà raó i es busque una nova data per a les festes josefines. No obstant això, l’Ajuntament de València manté la fe i l’esperança en la positiva evolució de la pandèmia en la Comunitat Valenciana. Per això, s’esperaran fins al 15 de juny per a prendre una decisió sobre la celebració de les Falles 2020.

Però, com perjudicarà aquest possible ajornament a totes les empreses que treballen per i per a les Falles? Moltes incògnites per resoldre, mentre la societat valenciana es manté a l’espera de saber la decisió sobre el futur de les Falles 2020.