Eusebio Monzó: “A hores d’ara encara no s’han aprovat les bases de les Falles Municipals 2019″

0
622

Fuset es va a Mallorca deixant deures pendents com l’aprovació de les Bases de les Falles Municipals 2019 i la convocatòria del Consell Rector de la Junta Central Fallera, últim òrgan autònom que es convocarà per a la liquidació del pressupost de 2017.

L’aprovació de les bases tradicionalment s’acordava en l’última Junta de Govern Local del mes de març o primera d’abril, i el període de presentació d’esbossos la primera quinzena d’abril.

“Amb aquesta actitud irresponsable està perjudicant als artistes que han de decidir entre esperar a presentar-se a la Falla Municipal o signar contractes amb les comissions falleres, generant aquesta situació poc atractiu als artistes per les Falles Municipals”.

“Es comprova ara que la roda de premsa urgent que va convocar el passat 27 de març a la vesprada, va ser una cortina de fum per a desviar els focus mediàtics de l’actualitat jurídica a la qual s’estava veient sotmès el seu partit i en particular el regidor Fuset”.

El portaveu del Grup Popular, Eusebio Monzó, ha denunciat que “és incomprensible i no s’entén com en les dates que ens trobem no s’han aprovat les bases que han de regular el procés de selecció dels esbossos de les Falles Municipals de 2019. Aquesta aprovació s’ha de produir en l’òrgan competent que és la Junta de Govern Local, que com prompte hauria d’aprovar-ho el pròxim 20 d’abril, ja que no s’han produït ni en l’última de març ni en la primera d’abril com sempre es realitzava. Fuset pot presumir d’estar batent **records negatius”.

Monzó ha explicat que “no entenem la urgència de Fuset a convocar una roda de premsa el 27 de març a la vesprada, anunciant les noves bases sense tenir gens de la tramitació iniciada, segons hem comprovat. Ja que el mateix dia es va generar l’expedient, sense cap fase començada prèvia a l’enviament de les mateixes a la seua aprovació, com són els informes favorables dels Serveis Jurídics i la Intervenció General de l’Ajuntament”.

“Tres setmanes des de l’anunci, que seran quatre divendres que ve 20 d’abril, hauran fet falta, si s’aprovara aquest pròxim divendres, per a portar les bases a aprovació de la Junta de Govern, quan aquesta s’havia d’haver produït a la fi de març. Amb el consegüent perjudici per als artistes que han de decidir a esperar per a presentar-se a la Falla Municipal o declinar-se per contractar els seus treballs amb les comissions falleres, provocant que a causa del retard la falla municipal perda atractiu per als artistes”, ha afegit Monzó.

Monzó ha assenyalat que ens ha sorprès que després de l’anunci de Fuset, s’hagen celebrat dues Juntes de Govern Local, el 6 i el 13 d’abril i que no haguera estat incorporat per a la seua aprovació aquest punt com s’ha vingut fent any rere any al març. Però ja no ens va sorprendre tant, quan després de comprovar l’estat de l’expedient, observem que Fuset va enviar amb retard la proposta de despesa perquè es redactara informe de fiscalització per la Intervenció General i no solament açò, a més es va haver de reexpedir per segona vegada per suposades objeccions de la citada Intervenció. “És d’esperar i desitgem que per a la Junta de Govern del dia 20 d’abril estiga incorporat en l’ordre del dia, la qual cosa suposarà esperar a la publicació de l’edicte oficial de les mateixes, per a poder obrir el termini de presentació de projectes i la seua posterior elecció del jurat presidit per Fuset en el mes de maig i començar el procediment negociat sense publicitat de la contractació de tots dos artistes”, ha indicat Monzó.

Per a finalitzar, Monzó ha manifestat que “la desídia i el desinterès que evidencia reflecteix el regidor Fuset en l’execució diària de la seua responsabilitat és el reflex d’estar més preocupat pel seu futur polític i pels diferents assumptes judicials que se li poden anar presentant. Sense preocupar-li gens ni mica les Falles Municipals i la incertesa provocada als artistes fallers, que en aquestes dates ja tenien la decisió adoptada de presentar-se a la falla municipal o formalitzar contractes amb les comissions falleres”.