4.000 confrares de totes les germanors de la Setmana Santa Marinera participen en la desfilada del Diumenge de Resurrecció

0
87

La Setmana Santa Marinera ha culminat avui els seus actes amb la celebració de la desfilada del Diumenge de Resurrecció en el qual han participat prop de 4.000 persones, entre confrares, banda de tambors i cornetes i músics, de 31 germanors, confraries i corporacions i que ha comptat amb l’assistència del bisbe auxiliar de València monsenyor Arturo Ros al costat de diverses autoritats.

La desfilada del Diumenge de Resurrecció, que ha partit des del mercat del Cabanyal i ha durat aproximadament dues hores, “és un dels tres actes col·lectius en els quals participen totes les entitats de la Setmana Santa Marinera, juntament amb la Visita als Sants Monuments del Dijous Sant i la procesión general del Sant Enterrament del Divendres Sant”, ha explicat el prior de la Setmana Santa Marinera, Jesús Cervera.

Així mateix, la desfilada es caracteritza perquè les confraries i germanors “participen sense imágens ni trons-camines i poden vestir colors clars en les indumentàries i portar, els vestas, la cara descoberta per a celebrar la llum de la Resurrecció”. Igualment, “porten bàculs coronats amb flors i són rebudes pel público amb aplaudiments mentre els confrares i personatges bíblicos responen llançant flors entre el públic”, ha afegit.

A més, prèviament a la celebració de la desfilada, els carrers del Marítim han acollit processons organitzades per les quatre parròquies del districte, que són les representacions de la trobada entre Crist Ressuscitat i la Mare de Déu, així com el Combregar de Malalts i Impedits, “un acte en el qual els sacerdots de cada parròquia han portat el cos de Crist, sota pal·li, a la casa dels malalts que, pel seu estat, no poden prendre la Comunió en el temple”, han afegit les mateixes fonts. (AVAN)