Félix Crespo fa balanç de la Fira de Juliol

0
230

Ribó, amb la seua absència, va evidenciar que ni recolza ni recolza la declaració de la Batalla de Flores com BIC.

Félix Crespo: “ES VA TANCAR LA FIRA DE JULIO MÉS CARA DE LA HISTÒRIA, AMB UNA DESPESA SUPERIOR Al MILIÓ D’EUROS”

“El regidor Fuset ha ocultat a tots els ciutadans en el seu balanç el malbaratament i balafiament, així com el record d’irregularitats administratives: diferents criteris per a autoritzar instal·lacions, contractacions menors després de la prestació del servei, absència de convocatòria de concurs públic en personal, fraccionaments, adjudicacions a dit, tret de les contractacions menors que ascendeix a més de 150, absència de control i fiscalització, entre uns altres”.

“Fuset amaga la realitat de la Fira de Juliol en un exercici d’autocomplaença i egocentrisme polític sense reconèixer un només error, fallada o responsabilitat, més preocupat i ocupat en la seua campanya personal d’imatge i autopromoció i autoproclamar-se summe faedor de les festes d’aquesta ciutat”.

Ha finalitzat la Fira de Julio, i no s’ha contractat, en cap dels tres anys consecutius de venda en línia, a l’empresa encarregada de gestionar, a través d’un contracte menor, la venda de les llotges i recaptar els 12.750 € que van pagar els valencians.

Al maig, denunciem els prop de 400.000 € injectats a la regidoria de Cultura Festiva, i ara s’han posat de manifest que anaven a sufragar contractes menors d’una despesa mal pressupostada i amb improvisacions contínues que generen malbaratament i malgaste.

El regidor del Grup Municipal Popular, Félix Crespo, ha declarat que “en el breu balanç de la Fira de Juliol que va realitzar Fuset dilluns passat, en un nou exercici d’autocomplaença i egocentrisme polític, no va reconèixer un només error, fallada o responsabilitat en una Fira de Juliol que ha aconseguit la desorbitada quantitat de més d’un milió d’euros per a aconseguir únicament un protagonisme personal i una autopromoció que li està eixint molt car a tots els valencians”.

Félix Crespo ha indicat que “tots hem assistit als diferents actes i també hem comprovat en fotografies i vídeos en les xarxes amb una reduïda assistència de públic a alguns concerts, activitats i actuacions programades, com el va ser el Correfoc del dia 28, anunciat com un dels actes centrals de la programació, entre altres actes. No té sentit i és ridícul el negar la realitat i costi el que costi transmetre el que no és, la Fira de Julio existia molt abans que el regidor Fuset arribara a la regidoria i estava perfectament descentralitzada, amb varietat d’espectacles i estils en els barris, així com la diversitat d’estils musicals en els concerts de Vivers, també existia la Gran Nit de Juliol i se celebraven quatre nits de Castells de Focs Artificials, els quatre dissabtes de juliol, on l’assistència al llarg de tot el passeig marítim era massiva per l’atractiu per als valencians i turistes, així com l’acceptació per a l’hostaleria de la zona. La prova de l’alt grau de valoració dels valencians, és que Fuset ha mantingut al personal extern contractat, encarregat de coordinar i organitzar la programació de la Fira de Julio en els mandats anteriors, menysprear i menysvalorar el que es feia abans és fer-ho també amb els professionals que ho exercien. Fuset hauria de preocupar-se per la seua gestió i no mirar tant pel retrovisor i molt menys autoproclamar-se summe faedor de les festes d’aquesta ciutat”.

MÉS D’UN MILIÓ D’EUROS DE DESPESA

Félix Crespo ha informat sobre les dades que s’han obtingut de l’anàlisi dels expedients aprovats per Junta de Govern Local o a través de Resolució i que ascendeixen a un total de 20 expedients administratius, amb més de 150 contractes menors. “Amb la informació i dades que obren en el nostre poder, mancant comptabilitzar, per absència de contracte, de les despeses del contracte amb l’empresa de venda en línia de les llotges de la Batalla de Flores i totes les despeses que són a càrrec de la Junta Central Fallera i imprevists, podem afirmar que la despesa total de l’edició de Fira de Juliol de 2016 supera el milió d’euros, en una xifra superior a la de l’any passat, on també es va superar el milió d’euros”.

Algunes de les xifres més destacables de despeses es divideixen en els següents conceptes:

– Les despeses de PUBLICITAT I PROMOCIÓ han ascendit a 82.975,79 €.

– Quant a CONTRACTES MENORS compartits entre les activitats de la programació i Batalla de Flores ascendeixen a de 564.507,28 €.

– En PIROTÈCNIA, els 76.400,00 €, amb els 50.000 € del castell Piromusical, corresponent la resta a la correguda inaugural, Castell de Pals a l’Antiga, Minimascletá i el Correfoc, alguns dels actes sense cap repercussió i una assistència mínima de públic, la qual cosa porta a evocar les grans assistència i concentracions dels quatre castells, dels dissabtes, que es realitzaven en la zona del Port en el Districte Marítim.

– Els concursos d’INFRAESTRUCTURES DE VIVERS, JARDINS DEL PALAU I SUBMINISTRAMENT DE **CLAVELLÓN, per un import total de 238.493,70 €.

“Fuset que va anunciar, que la Fira de Julio, tindria un pressupost de 430.000 €, va mentir als valencians, ja que les modificacions pressupostàries d’abril i maig per imports de prop de 400.000 €, vaticinaven una despesa desmesurada com així ho denunciem en el seu moment i es constata ara”, ha assenyalat Crespo.

ES REDUEIXEN ELS CONVENIS DE COL·LABORACIÓ AMB EMPRESES, DE SIS A UNA

Crespo ha indicat que un de les dades més significatives i indicatius, i que no ha desvetlat Fuset és la reducció enguany d’empreses interessades a col·laborar amb les activitats de la Fira de Juliol. En l’edició de 2016, van anar sis les empreses que van signar un conveni: Caixa Popular, Consum, Mön Orxata, El Corte Inglés i Xarxa Bull Espanya. En aquesta edició han signat, Caixa Popular i Proava i Grup Rex, encara que aquestes dues últimes van organitzar activitat amb el cobrament de serveis: Proava, va organitzar la Mostra de Vins i Grup Rex, va explotar les barres dels Jardins del Palau durant tot el mes i la barra instal·lada en la Marina al costat del Veles e Vents.

“El balanç autocomplacient de Fuset que ‘la Fira de Juliol és un gran motor econòmic’ sense aportar una sola dada per a sustentar eixa afirmació, sembla que tampoc ha calat en noves empreses col·laboradores ni en les quals ho feien i han desistit. Per si soles, les declaracions buides de Fuset no són atractiu de gens”, ha indicat Crespo.

ABSÈNCIA DE CONCURS PÚBLIC I FRACCIONAMENT DE FACTURES

El regidor Crespo ha denunciat que es continuen produint irregularitats administratives gravíssimes, es fa cas omís a la denúncia de portar més d’un any i mitjà sense convocar concurs públic per al servei de personal adjudicant a dit fins al moment més de 130.000 € i fraccionant la despesa total de personal, en aquesta Fira de Julio, per un import de 38.925,80 € a dues empreses, per 19.807,80 € i 19.118,00 €.

TERCER ANY CONSECUTIU DE CAOS EN LA VENDA DE LLOTGES EN LÍNIA

Es va clausurar la Fira de Juliol i finalment no es va contractar a l’empresa encarregada de gestionar, a través d’un contracte menor, la venda de les llotges en línia i recaptar els 12.750 € que van pagar els valencians.

“Un any més i ja van tres consecutius, es repeteix la improvisació, falta de previsió i desorganització d’una gestió, com és la compra de les llotges, el qual d’una vegada per sempre ha de ser retirat i tornar a sistemes de venda que fins al 2015 no havien sigut qüestionats pel públic”, ha informat Crespo.

NEFASTA TRAMITACIÓ ADMINISTRATIVA I ABSÈNCIA DE SEGURETAT JURÍDICA EN AUTORITZACIONS DE LA FIRA DE JULIOL

La consideració i adopció per part de les diferents regidories i Serveis de l’Ajuntament de València de criteris dispars a l’hora de la signatura de resolucions d’autoritzacions de l’ocupació de domini públic, quan l’activitat a desenvolupar ha estat sol·licitada per tercers, ha sigut el tema central de tota la Fira per les conseqüències que ha provocat en la gestió administrativa municipal.

L’edil popular ha explicat que “Hem assistit al pitjor exemple de tramitació administrativa coneguda i absència de seguretat jurídica en el relacionat amb les autoritzacions del domini públic, circumstància aquesta que mai havia ocorregut en l’Ajuntament, entre unes altres:

– Enfrontament entre regidors del tripartit i l’Alcalde per l’assumpció de responsabilitats.

– Fuset nega la necessitat d’autorització i d’informes dels serveis municipals afectats en les graderies instal·lades en Vivers, quan l’empresa instal·ladora ho va sol·licitar per registre d’entrada.

– Quan ha sigut el mateix qui ha signat decrets d’inici d’autorització i enviats a Domini Públic per a la seua autorització dels Foods Tracks, 3 barres i el kiosco de Vivers, presentada sol·licitud d’autorització per la mateixa empresa, així com també es va autoritzar les barres dels Jardins del Palau, ambdues amb informes municipals previs a l’autorització.

– El súmmum del despropòsit i la mentida va ser quan Fuset va declarar el divendres 30 de juny, primer concert programat, que les graderies necessitaven uns ‘retocs’, doncs bé, aqueix cap de setmana es van desmuntar les dues graderies d’1.000 persones de capacitat, i es va instal·lar una única amb la mateixa capacitat, ja que l’informe de bombers indicava que s’obstruïen les eixides d’emergència.

– Davant tal cúmul de despropòsits i l’absència de rigor des de la regidoria, el tècnic de la instal·lació de l’empresa adjudicatària va reflectir en diversos informes, de data 1 de juliol, que no es responsabilitzava de la instal·lació graderies i que aquesta quedava fora del projecte.

Per a finalitzar Crespo ha manifestat que “El que li sobra a Fuset és egocentrisme i deixar de mirar-se el melic i li falta, cada vegada més, grans dosis d’humilitat. La Fira de Julio es pot organitzar de mil formes diferents a criteri del regidor de torn o dels equips organitzadors, però menysvalorar alguna cosa celebrat anteriorment per a destacar el teu, máxime quan la realitat i l’opinió de la gent no ho demostra, és un exercici de no confiar i de mostrar molta inseguretat en el gestionat per un. La realitat és, i ho coneix perfectament Fuset, que gastant-se el doble de pressupost no s’està obtenint els resultats esperats, com així ho comparteix l’alcalde Ribó, que sí va assistir a les Fogueres d’Alacant per a desprestigiar a les Falles i que no va assistir al tradicional i espectacular acte de la Batalla de Flores, demostrant el seu nul suport a la recent proposta de declaració BIC”.