Crespo: “Fuset per segon any consecutiu NO arriba el Llibre Oficial Faller eI dia de la seua presentació ”.

0
448

El PP ja va denunciar fa dues setmanes que l’adjudicació del contracte del Llibre Oficial **Faller es va formalitzar el 17 de gener, i que anava a resultar impossible que estigueren a la venda el dia 2 de febrer.

“LA INCAPACITAT DE FUSET, S’HA MANIFESTAT, QUAN HA LLIURAT A la CORT D’HONOR INFANTIL ELS LLIBRES PER A la FOTO, I A continuació LI’LS HA RETIRATS PER A LLIURAR-LOS Als COL·LABORADORS QUE HAN PARTICIPAT EN EL LLIBRE OFICIAL FALLER 2019”

“La resposta que se’ns ha facilitat, en el dia d’avui, des de la botiga de l’Exposició del Ninot 2019, és que els llibres estaran disponibles el cap de setmana que ve. L’absència de suficients llibres per a lliurar a les Corts d’Honor i per a posar a la venda en el dia de la presentació i primer cap de setmana d’obertura, amaga una nul·la previsió i planificació en un esdeveniment que compleix aquesta edició 80 anys”.

Una nova irregularitat de Fuset quan el plec de condicions del contracte obligava l’adjudicatària a lliurar els 2.000 llibres i els 1.500 CDs en l’última setmana del mes de gener.

No és nou aquest retard i falta de planificació ja que l’any passat, i per primera vegada en la història, la presentació del **Llibre Oficial es va presentar el 10 de febrer, just una setmana després d’inaugurar l’Exposició del Ninot 2018, incomplint la programació aprovada d’uns dels actes centrals del Programa de Festejos.

El regidor del Grup municipal Popular Félix Crespo ha denunciat, després de comprovar en el dia d’avui que només han arribat una vintena de llibres el dia de la presentació del tradicional Llibre Oficial Faller de 2019, “la falta de planificació i previsió de nou, d’un dels documents més esperats, tant dins del col·lectiu faller com de fora, un treball excepcional i referent que sempre ha sigut molt cuidat pels membres de la Junta Central Fallera i que enguany compleix 80 anys”.

Crespo ha explicat que “com ja denunciem era tècnicament poc creïble que en 15 dies, des de l’adjudicació a la presentació prevista en el programa de festejos Falles 2019 per al dissabte 2 de febrer, i una empresa que és la primera vegada que ho realitza, amb les instal·lacions a Castelló, puga en tan poc temps i per l’experiència de les empreses en anys anteriors, maquetar, coordinar, realitzar les nombroses correccions que es produeixen, entre altres labors que impliquen la confecció i disseny, a més de l’òbvia impressió de 2.000 exemplars i producció de 1.500 CDs com assenyalen els plecs del contracte”.


GEST REPROVABLE I MENYSPREU A la CORT D’HONOR DE LA FALLERA MAJOR INFANTIL DE VALÈNCIAstrong>

Crespo ha denunciat que “tots hem pogut comprovar com se’ls lliurava el llibre solament a les components de la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil de València per a la fotografia i posteriorment se’ls retirava per a continuar l’acte i els mateixos eren lliurats definitivament als col·laboradors que han participat en l’en aquesta edició del Llibre Oficial Faller 2019. És inaudit com cap component d’ambdues talles d’Honor s’han pogut portar el seu Llibre Oficial mentre el regidor i president de JCF si ha pogut portar-se el seu sota el braç”.

PERDUDA D’INGRESSOS I D’OPORTUNITAT DE PROMOCIÓ DE LES FALLESstrong>

Crespo ha assenyalat que “és molt greu que el primer cap de setmana que està oberta al públic l’Exposició del Ninot, amb unes altes xifres d’assistència no estiga a la venda el Llibre Oficial Faller 2019, i s’estiga cobrint la venda amb els llibres corresponents a anys anteriors igual que el marxandatge, publicacions i cartells d’anys passats”.

“Són innombrables les visites durant el primer cap de setmana i posteriors dies, com a falleres majors amb les seues comissions, fallers i no fallers en general, veïns de pobles d’al voltant, turistes, entre uns altres, que no podran adquirir el Llibre Oficial Faller després de la seua visita, i que posteriorment no tornaran per l’o no es desplaçaran a la seu de JCF a comprar-ho”, ha declarat l’edil popular.

“El nou model imposat per Fuset, de retardar la presentació de cartells de Falles i la disponibilitat del Llibre Oficial Faller no és la manera més encertada per a promocionar i divulgar, la nostra festa més internacional declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. S’evidencia una vegada més els discursos buits de Fuset, quan es torna a perdre una oportunitat d’or per a promocionar en tots els àmbits i el major temps possible la festa de les Falles”, ha assenyalat.

El regidor Félix Crespo per a finalitzar ha exigit a Fuset “que done les oportunes explicacions sobre aquest nou retard en el lliurament dels llibres per part de l’adjudicatària, incomplint greument el contracte, per a una publicació tan esperada pel món faller i no faller i que llance llum sobre aquest nou capítol d’obscurantisme i aclarisca els vertaders motius que haja ocorregut #això”.