Félix Crespo: “Fuset Sol·licita altres 100.000 € per a poder pagar l’ultime trimestre de festes”

0
422

S’aprova en la Comissió d’Hisenda la 6a modificació pressupostària de crèdit

El regidor del Grup Popular, Félix Crespo, ha declarat, després de conèixer l’aprovació en la Comissió d’Hisenda celebrada avui de la 6a modificació pressupostària de crèdit que “es confirma que els pressupostos es van confeccionar per a acontentar les sensibilitats dels socis del tripartit i no per a satisfer les necessitats reals dels valencians”.

El regidor Fuset de nou sol·licita a Hisenda una injecció de diners, en aquesta ocasió per un import de 100.000 € per a fer front, com reconeix el propi Fuset+ en l’informe justificatiu, als pagaments del tercer trimestre en la regidoria de Cultura Festiva. Aquesta quantitat cal sumar-la a l’increment de dues modificacions pressupostàries anteriors que van totalitzar 612.000 €, aprovades el mes de maig per a poder fer front als pagaments destinats a la Fira de Juliol i Batalla de Flores 2018, i que va denunciar aquest grup municipal en el seu moment.

“Al maig, Fuset s’havia gastat tot el pressupost del 2018. Els números rojos s’han instal·lat en la regidoria, en el que ja és una gestió pèssima i irresponsable del seu director”.

Crespo ha manifestat que “una altra nova injecció de diners que hem anat anunciant mes rere mes, després de la confecció d’un pressupost de 2018 irreal i una política de l’ús i abús del contracte menor desmesurada. No ens sorprèn en absolut que mes a mes en Juntes de Govern, Comissions i Plens, Fuset haja d’anar mendigant diners al regidor d’Hisenda, a causa d’un pressupost per a 2018 que no va saber defensar i d’altra banda al malbaratament en contractacions menors al que està sotmetent els comptes de la regidoria, gastant i comprometent el que no té, confiant que al final arribe la modificació pressupostària”.

Hem comprovat com en la mateixa memòria justificativa de Fuset per a sol·licitar el suplement de crèdit, reconeix no disposar de diners per a fer front als pagaments de l’últim trimestre de 2018. Així mateix, es crítica a la regidoria d’Hisenda, soci de govern, en demanar les injeccions de diners per no satisfer el sol·licitat per als pressupostos de 2018. “Una vegada més Fuset culpa als altres de la seua incapacitat, en aquest cas, per a saber, poder i voler negociar uns pressupostos ajustats a la realitat de les necessitats de la regidoria i els valencians. El que evidencia que per al tripartit les festes i tradicions de València no són una prioritat”, ha apuntat Crespo

“Totes les injeccions de diners, de moment 712.000 €, hem constatat que van dirigides a les partides pressupostàries destinades a formalitzar administrativament els contractes menors i adjudicacions a dit i externalitzar i privatitzar els serveis”, ha indicat Crespo

Igualment ha assenyalat que “una altra dada que evidencia el caos pressupostari de la situació econòmica actual de la regidoria de Cultura Festiva, és que faran falta més modificacions pressupostàries abans de final de l’any, ja que en 14 de les 27 partides s’ha compromès i gastat, a data d’avui, més del que es disposa”.

Per a finalitzar, Crespo ha fet corresponsable a Ribó, “sorprèn que l’alcalde estiga mirant a un altre costat i no exigisca al seu regidor corregir la nefasta gestió, en l’organitzatiu i en l’econòmic, que s’està duent a terme en la regidoria de Festes, amb una nul·la previsió i control pressupostari, una planificació desastrosa i comprometent despesa sense disponibilitat de crèdit”.