Fira de Falles 2023: cartells i entrades per a veure els bous a València

0
508

Espais Nautalia 360, empresa gestora de la Plaça de Bous de València, ha presentat la Fira Taurina de Falles 2023. El cicle es desenvoluparà de l’11 al 19 de març i comptarà amb una novillada sense picadors, dos novilladas picades, sis corregudes de bous, una correguda de rejones, i dos festejos populars.

Enguany la Fira de Falles reuneix figures com El Juli, Manzanares -per dues vesprades-, Roca Rey, Talavante, Daniel Luque o Pablo Aguado, abrigallats per joves promeses emergents com són Ángel Téllez o Francisco de Manuel.

«Hem intentat fer una Fira de Falles per a créixer, justa i equilibrada, no sabuda o apresa en les seues combinacions», ha assenyalat el director general d’Espais Nautalia 360, Rafael G. Garrido. Per a Rafael, el cicle presentat és «realista, seriós i d’aposta». A més, va posar en valor la responsabilitat a l’hora de confeccionar els cartells, perquè «València marca molt el pes del que serà l’any taurí».

Garrido va esmentar especialment l’aposta de Manzanares i Paco Ureña, els destres que faran doblet. Sobre la màxima figura de la Comunitat valenciana, Rafael ha recordat que «no va poder fer el doblet anunciat l’any passat per la pluja». Per això, «hem cregut que l’any del seu 20 aniversari d’alternativa, aquesta plaça mereix veure-ho dues vesprades».

Al mateix temps, ha remarcat que «és de justícia» la doble cita d’Ureña. «Moltes vegades s’afirma que el toreig no té memòria i és cert, i hem volgut tenir-la amb Paco, perquè representa molts dels valors del toreig i la seua trajectòria a València es mereixia una cosa especial», va finalitzar.

CARTELL FIRA TAURINA DE FALLES 2023

  • Dissabte 11 de març 17h. Novillada sin picadores. Novillos de Jandilla / Vegahermosa para Fabien Castellani, ‘El Quitos’, Ignacio Boné, Samuel Navalón, Alberto Donaire y Javier Aparicio.
  • Diumenge 12 de març 17h. Corrida de toros. Toros de Montalvo para Cayetano, Román y Ginés Marín.
  • Dilluns 13 de març 17h. Novillada con picadores. Novillos de Fuente Ymbro para El Niño de Las Monjas, Álvaro Alarcón y Lalo de María.
  • Dimarts 14 de març 17h. Novillada con picadores. Novillos de El Freixo para Víctor Hernández, Álvaro Burdiel y Nek Romero.
  • Dimecres 15 de març 17h. Corrida de toros. Toros de Juan Pedro Domecq para Paco Ureña, Ángel Téllez y Francisco de Manuel.
  • Dijous 16 de març 17h. Corrida de toros. 3 toros de Puerto de San Lorenzo y 3 de Domingo Hernández / Garcigrande para Castella, Manzanares y Talavante.
  • Divendres 17 de març 17h. Corrida de toros. Toros de Victoriano del Río / Toros de Cortés para Emilio de Justo, Roca Rey y Pablo Aguado.
  • Dissabte 18 de març 17h. Corrida de toros. Toros de Jandilla / Vegahermosa para El Juli, Manzanares y Tomás Rufo.
  • Diumenge 19 de març 12h. Matinal. Corrida de rejones. Toros de Fermín Bohórquez para Pablo Hermoso de Mendoza, Lea Vicens y Guillermo Hermoso de Mendoza.
  • Diumenge 19 de març 17h. Corrida de toros. Toros de Victorino Martín para Paco Ureña y Daniel Luque, mano a mano.