Galiana elimina els honors i homenatge de la societat valenciana a les Falleres Majors

0
102
Les exaltacions de les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor tindran diverses novetats. El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha anunciat durant el Ple de JCF del mes de gener que enguany la pujada de les canastillas es modificarà. La fins ara tradicional ofrena floral canviarà de format. Únicament pujaran a l’escenari durant la segona part de l’acte:
    • les canastillas d’Alacant i Castelló i les de la comissió de la FMV o la FMIV, en cada cas, ha precisat Galiana.
Aquelles entitats que vulguen mantenir aquesta tradició veuran lluir en l’escenari els seus canastillas en iniciar-se la segona part. O, si així ho consideren, podran canviar o acompanyar el seu canastilla per una donació. Com ja es va implantar, per exemple, en municipis com Torrent des de fa uns deu anys.

VESSANT SOLIDARI EN LES EXALTACIONS DE LES FFMMV 2023

Galiana ha comunicat que les entrades per a assistir als actes d’Exaltació tindran un donatiu d’un euro. Aquest benefici anirà destinat a dues associacions solidàries. Destí que han decidit les mateixes Falleres Majors de València.

En el cas de l’Exaltació de la Fallera Major de València, Laura Mengó, es lliurarà a l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer. Mentre que en el cas de l’Exaltació de la Fallera Major Infantil de València, Paula Nieto, el donatiu solidari anirà destinat a l’associació Payasospital. Segons ha indicat que president de Junta Central Fallera. “Totes les persones que assistiran, també les autoritats i convidats, estaran encantades de col·laborar amb aquesta causa solidària. Així ho ha remarcat Galiana.