Galiana es reunirà amb la Conselleria de Sanitat per a avaluar les “alternatives” de la cultura festiva de la ciutat

0
141
Font: La Razón

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que dilluns que ve, 2 de novembre, es reunirá amb la Conselleria de Sanitat Universal per a tractar les diferents possibilitats i alternatives que hi ha per a la cultura festiva de València.

“Des de l’Ajuntament de València sempre hem explicat que treballem amb una gran quantitat de plans i alternatives diferents per a la celebració de les diferents festes en el 2021”, no obstant això, Galiana aclareix que aquestes deuen estar sempre supeditades al que determinen les autoritats sanitàries a cada moment. Per tant, no es pot saber quina serà la situació d’ací a uns mesos i, per això, “les possibilitats són àmplies i diverses i contemplen tots els escenaris”, ha explicat el regidor.

Galiana també ha volgut recordar que “des de l’Ajuntament consideren molt important la dinamització del col·lectiu fester, però aquest ha de complir sempre les restriccions sanitàries que hi haja a cada moment. Per això, hem de conjuminar la salut, que és l’element fonamental per a l’Ajuntament, amb la possibilitat de dinamitzar el sector faller i tota l’economia que hi ha darrere, com és el sector pirotècnic, indumentarista, florista o d’artistes i tallers fallers”. A més, recalca que “són moltes famílies les que viuen i treballen per a la cultura festiva”.

Així, el delegat de Cultura Festiva, ha detallat que, quan tinga la reunió de treball amb els responsables de Sanitat Universal serà quan podrà detallar qüestions més concretes de cultura festiva, ja que “les restriccions i la determinació que es pot portar a terme i que no; així com les previsions d’evolució de la Covid-19, no ens correspon a l’Ajuntament”, conclou.