Galiana proposa celebrar el “Dia de la Comunitat” amb la participació de les festes de València

0
328

El regidor Carlos Galiana proposa celebrar l’Entrada de Moros i Cristians del pròxim 9 d’octubre a la Federació Valenciana de Moros i Cristians. Mitjançant aquest acte, l’edil priva a la resta de col·lectius i associacions que s’han vist afectats és pel COVID-19 de participar en la celebració autonòmica.

Sense por al futur, Galiana desafia als experts que parlen d’un possible rebrot de l’epidèmia durant el mes vinent d’octubre. Mentrestant, Galiana no veu de la mateixa perspectiva del tema i sosté que les festes són importants a la ciutat. Per això, cree en la celebració del gran dia dels enamorats valencians. No obstant això, el regidor es manté fidel al seu càrrec i actua en contra de la seua companya de partit de Comprimiu, que ja havia denegat tots els permisos d’ocupació de via pública als carrers per a celebrar actes lúdics i festius fins al pròxim 31 de desembre.

No obstant això, la idea de la celebració d’una gran desfilada amb totes les festes de la ciutat caurà en l’oblit dilluns que ve després de la reunió entre l’Ajuntament i les comparses de la FVMyC -principals organitzadors de l’acte-. En canvi, ja s’ha realitzat un sondeig perquè participen les principals festes de València en la desfilada.

Per això, el pròxim 9 d’octubre participaran les màximes representants del món faller al costat de les seues corts d’honor en la gran festa.

A més, també hi haurà una representació de la Setmana Santa Marinera de València, de la festa de Sant Vicent -amb la participació dels Altars Vicentinos i de l’Honorable Clavariesa-, de la festivitat del corpus amb les seues danses -la possibilitat d’exhibir algun element del seu ampli patrimoni històric- i, finalment, tancar com és tradició en aqueix dia amb les comparses de Moros i Cristians.

Tot estaria en el marc de dos dies festius amb la prèvia del 8 d’octubre, mentre que en el dia festiu es comptaria amb la col·laboració de la Diputació de València -com en anys anteriors- per a la realització del Castell de focs artificials.

D’altra banda, la festa de Moros i Cristians –la celebració dels quals corria perill un primer moment- haurà de sacrificar tots els actes previs a la gran entrada a la ciutat, com la Presentació dels seus capitans, l’Entrada Infantil al Cap i Casal, les Ambaixades i el Alardo.

Després de l’arribada de la fase tres, es pot veure ja llum al final del túnel gràcies al treball incessant dels dirigents festius. Així doncs, es deixa entre oberta una esperança a la celebració d’actes festius i, amb això, animar a la societat valenciana a participar en el carrer de la ciutat i de les seues tradicions.

En aquestes dates, el regidor també té previst realitzar la gran Dansà i la Cremà del cap de la Meditadora i la Falla Infantil dels artistes Ceballos i Sanabria. Per això, el 9 d’octubre seria la data especial per a celebrar aquests actes sempre que el Ministeri i la Conselleria de Sanitat donen el vistiplau.