Giner: “La imatge que ha projectat la ciutat de València aquestes Falles no correspon a la denominació de Patrimoni”

0
549

El portaveu de Cs ha exigit a Ribó que “protegisca als comerciants i hosteleros, que paguen els seus impostos, enfront de la venda il·legal”

El portaveu de Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, i la regidora Empare Picó han fet avui balanç de les festes falleres davant els mitjans de comunicació.

Giner ha volgut agrair als Cossos i Forces de Seguretat, serveis sanitaris, Protecció Civil, funcionaris i voluntaris, entre uns altres, “l’esforç realitzat durant aquests dies”.

“La imatge que ha projectat la ciutat de València no concorda amb la denominació de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO”, ha declarat el portaveu de Ciutadans, qui ha destacat que “Compromís ha fet unes Falles al seu gust que espanten al turisme de qualitat i perjudiquen als comerciants”.

Fernando Giner ha criticat la brutícia i les males olors “d’una València víctima de la falta de planificació de Ribó”. “La falta de gestió i coordinació entre regidories ha provocat situacions caòtiques durant aquestes Falles”.

Sobre aquest assumpte, Fernando Giner ha citat l’a EMT “com un servei municipal que ha funcionat de manera molt deficient durant les Falles”. “Els retards interminables i la falta d’informació han sigut un malson per als usuaris”, ha dit.

Giner ha recordat que “fins a l’últim moment moltes comissions no sabien si tenien llicència o no per a muntar la seua carpa”. “És injustificable que comerciants i hosteleros s’hagen vist greument perjudicats per la venda il·legal, ja que mentre els bars retiraven les seues terrasses per a complir amb la normativa, venedors il·legals oferien begudes a la porta d’aquests comerços”, ha afegit.

El portaveu de Cs ha exigit a Ribó que “protegisca als comerciants i hosteleros, que paguen els seus impostos, enfront de la venda il·legal”. “Cal oferir garanties a qui paga els seus impostos”, ha dit el portaveu de Cs, qui ha anunciat que presentarà una moció per a compensar el lucre cessant que ha tingut el comerç i hostaleria estable de la ciutat durant les festes falleres.

D’altra banda, la regidora de Cs Amparo Picó ha posat l’accent en “el lamentable estat de l’entorn de la Llotja, un altre Patrimoni de la Humanitat de la ciutat de València, que ha viscut una autèntica devastació aquests dies. Picó ha recordat que en aqueixa zona es troben edificis amb gran valor patrimonial com el Mercat Central o Els Covetes”.

Per a concloure, Picó ha recordat que “el tripartit és el govern de les promeses incomplides” i ha citat “la falta de compromís del govern municipal amb el pla de revitalització de la Ciutat de l’Artista Faller”.