FJFS proposa traslladar els playbacks al mes d’ agost o setembre

0
624

Dimarts passat, 18 d’abril, es van reprendre les reunions de l’assemblea de presidents de la Federació Junta Fallera de Sagunt on el president de l’entitat comarcal, Rafael Burgos, va llançar una proposta als representants de les comissions falleres del Camp de Morvedre per a traslladar el concurs i el certamen infantil de play backs que, habitualment, es realitza durant el primer cap de setmana de febrer.

Com va informar el president de la Federació Junta Fallera de Sagunt, la idea de la directiva de l’entitat festiva és realitzar aquests esdeveniments al llarg del mes d’agost o de setembre, a l’aire lliure, perquè, d’aquesta manera, puguen assistir als mateixos el major nombre possible de persones, tant fallers com els quals no ho són, per a poder gaudir de l’espectacle que es duu a terme en aquests actes.

Cal recordar que un dels problemes principals del concurs i certamen infantil de play backs és la falta d’aforament que impedeix que totes les persones que volen assistir als mateixos puguen fer-ho. El passat any, davant la falta de llocs per a poder dur a terme aquests dos esdeveniments, l’Ajuntament de Sagunt va situar una gran carpa en l’estacionament del pavelló poliesportiu René Marigil per a poder celebrar-los, alguna cosa que Rafael Burgos veu «complicat» que puga tornar a repetir-se per a aquest exercici.

Així mateix, la proposta del trasllat d’aquests actes també ve motivada per la impossibilitat de conèixer si La Nau estarà disponible per a la realització dels mateixos durant el pròxim exercici faller; a més, en el cas que es pogueren dur a terme en aquest lloc, segons han informat a la Federació Junta Fallera de Sagunt, l’aforament seria d’unes 2.000 persones amb el que seguiria persistint el problema actual.

D’aquesta manera, la proposta serà traslladada a les comissions falleres pels seus presidents per a la votació sobre aquest tema que es durà a terme en la reunió de l’assemblea de presidents que tindrà lloc el 9 de maig.

Concurs de Play Backs “Junts Molem Més”

D’altra banda, la falla Plaça Rodrigo de Port de Sagunt, guanyadora del concurs de play backs del passat any 2017, participarà en el certamen “Junts Molem Més” organitzat per la Junta Central Fallera que es durà a terme aquest pròxim diumenge, 23 d’abril, en la Sala Canal de València. En aquest concurs competiran les millors comissions de les juntes locals, guanyadores dels seus respectius certàmens realitzats en diverses localitats de la Comunitat Valenciana. Aquest esdeveniment es durà a terme en una jornada única, iniciant-se la sessió matinal a les 10 hores i la vespertina sobre les 16 hores.

Així doncs, la comissió de la Federació Junta Fallera de Sagunt haurà d’enfrontar-se a altres falles com és el cas de la falla Antoni Pardo, de Torrent, la falla Sud de Picassent, la comissió Dos de Maig, de Paterna, El Charco de Catarroja, L’Antiga de Campanar de València o la falla Josep Antoni de La Pobla de Vallbona, entre unes altres. A Plaça Rodrigo li tocarà actuar en torn de matí, concretament tancant la jornada matutina que obrirà la falla Sant Carles Borromeo de la Junta Local Fallera d’Albal.