Junta Central Fallera a la recerca de indumentaristEs oficials en temps rècord

0
637

Després de la renúncia de la signatura Esperanza Pradas a realitzar els 52 vestits de les dues Corts d’Honor de les Falleres de València, Junta Central Fallera es troba obligat a cercar a contrarellotge als encarregats de realitzar els vestits de les màximes representants. A més, el temps vola perquè estem a menys de 60 dies per a l’exaltació de les Falleres Majors de València i a un mes de la posada de llarg del vestit del segle XVIII, que encara està en l’aire si arribarà per a la Gala de la Cultura.

Així doncs, queda també en l’aire la presentació dels vestits Oficials i els seus complements que s’anava a realitzar el mes vinent de Gener en l’Ateneu Mercantil de València. En aqueix “cap de setmana cultural” es pretenia posar en valor els treballs dels artesans que tant venien reivindicant durant fa anys, l’esforç dels quals s’anava a exposar a tots els valencians.

Un dels principals problemes és el temps de confeccionar els vestits perquè, entre altres coses, segons indiquen diferents fonts molt pròximes a la JCF, i les propis familiars dels afectats, els fabricants deuran, en alguns casos, tornar a realitzar els teixits.

Tot cal indicar que la pròpia JCF donarà prioritat a les tres empreses que, el mes de setembre passat, es van quedar fora del concurs per preu -una d’elles a diferència d’un cèntim-. Perquè puguen realitzar la confecció dels vestits, en cas que les mateixes no puguen fer front a la confecció dels vestits, cercaran solucions en altres empreses.

La resta de indumentaristes oficials s’han solidaritzat amb la causa i han mostrat el seu suport i col·laboració amb la Junta Central Fallera, per a poder fer front a aquest caos sense precedents. Al seu torn, han reivindicat, la falta de pressupost municipal per a l’elaboració dels vestits i els seus complements.

Ara el més urgent és obrir un nou concurs públic perquè una nova licitació trie qui realitzarà els vestits de les Corts d’Honor i, el més important, els espolins de les dues Falleres Majors de València.

Cal recordar que aquest concurs ja va eixir dos mesos més tard de l’habitual i aquesta tenint problemes des d’un primer moment. Inicialment, en una primera estada, es va quedar deserta l’adjudicació de la realització dels gipons negres que regala l’Ajuntament i que, finalment, realitzarà 1700. A més, en l’espolí de la Fallera Major Infantil tampoc es va presentar cap empresa, segons terminis oberts, i que, finament, també realitzarà Garín.

https://contrataciondelestado.es/wps/poc?uri=deeplink%3Adetalle_licitacion&idEvl=jATNI%2BU6cnIuf4aBO%2BvQlQ%3D%3D

Tot aquest procés es qüestiona perquè, per primera vegada en la història de les festa, una única empresa va ser seleccionada per a la realització dels vestits de les dues Corts d’Honor de les Falleres Majors de València. Per tant, es van quedar tres indumentaristes més fora d’aquest procés, ja que el requisit de les bases era la millor oferta.

D’aquesta manera, la societat qüestiona el procés d’adjudicació de la confecció dels vestits de les Corts d’Honor. És realment per motius personals com al·lega l’empresa afectada o per què l’empresa no complia les garanties necessàries per a la realització d’aquests treballs? També es posa en dubte la casualitat que l’empresa que guanya aquest concurs ho faça per la mínima. A més, els empresaris es pregunten si aquests plecs s’haurien d’haver fet per professionals de la matèria a causa de les seues difícils condicions.

Ara els partits de l’oposició a l’Ajuntament de València demanen explicacions a Fuset, mentre que els indumentaristes hauran de posar-se a la feina sense adjudicació per a poder vestir a les 26 representants de la festa.