La falla municipal arriba a la Plaça de l’Ajuntament

0
311
La pieza principal de la falla municipal llega a la Plaza del Ayuntamiento.

La falla municipal de València ja ha sortit al carrer. Aquesta tarda la Plaça de l’Ajuntament ha rebut les primeres peces del gran monument que presidirà l’esplanada consistorial en la setmana gran de les festes falleres.

El camió amb el suport de l’obra ha sortit del taller de Benaguasil aquest migdia. Dues hores després de disparar-se la primera mascletà, el vehicle ha travessat la Plaça de l’Ajuntament fins a arribar al punt d’instal·lació.

Allí esperava una grua per a procedir a la descàrrega de les primeres peces: les pates de l’os polar gegant i el gran coixí que s’instal·larà sobre aquest.

Els responsables de la falla, l’artista valencià Antonio Segura, Dulk, i l’artista faller Alejandro Santaeulalia, han assistit a la primera jornada de plantà per a supervisar el procés.

Enguany s’ha decidit avançar l’inici del muntatge davant la previsió de pluges per a la segona meitat de la setmana. L’objectiu és deixar la figura principal completament muntada i protegir-la amb plàstics una vegada comencin les precipitacions.

Els artistes fallers han coincidit que es tracta d’una plantà «molt complexa» per la seva dimensionalitat. En els pròxims dies aixecaran una estructura de 20 metres d’altura que haurà d’estar acabada el 15 de març.

UNA FALLA PEL MEDI AMBIENT

El lema de la falla municipal d’enguany és ‘Protegeix allò que estimis’. Tal com han indicat des de l’Ajuntament, es tracta de un homenatge al medi ambient amb un missatge de conscienciació.

La finalitat del monument és visibilitzar la degradació dels ecosistemes i la seva afecció a les espècies. La falla mostrarà un ecosistema fragmentat que provocarà la separació d’una família d’ossos polars.

La mare, peça principal del monument, sostindrà el llegat de la naturalesa sobre el seu llom. Alhora, els seus cadells desorientats pel desglaç deambularan pels carrers de València fins a arribar al Claustre de el CCCC. I és que el Centri Cultural del Carmen albergarà a partir del divendres una exposició complementària de la falla.

La mostra ‘Dulk. Procés natural‘ traslladarà als espectadors a l’univers immersiu creat per l’artista. A més, servirà per a tractar la qüestió de l’emergència climàtica i conscienciar sobre la necessitat de realitzar una actuació urgent.