La Falla Plaza del Pilar celebra el seu dia d’acció de gràcies

0
569

Happy Thanksgiving, això és el que més s’escoltava en el casal. A Estats Units Acció de gràcies és el sopar en la qual la família es reuneix a casa, i això és casal, la casa on viu la família fallera.

Els fallers i amics americans a València aquest curiós dia. I va haver-hi macarroni-cheese, stuffing, cranberry sauce, sweet potatoes…

Però el més important és la connexió entre gents i tradicions tan diferents… encara que potser no tant. A tots ens agrada la família, sentir-nos a casa, les nostres tradicions, la nostra història… i ens agrada parlar d’això. Ens passa als fallers, els passa als americans i a tothom amb una mica de curiositat i bona fe.

I això va ser el que hicierón: Els americans van explicar què suposa aquest dia per a ells, què fan a València i van transmetre una mica la seva cultura. Els valencians els hablarón de les seves festes falleres en general. Els van interessar moltíssim i no van deixar de preguntar sobre gairebé qualsevol aspecte.

En definitiva, un intercanvi cultural estupend que demostra una vegada més que tot cap en les falles i que les falles també cabem en qualsevol part.