La Fallera Major de Gandia 2017 llueix joies d’Agustín i Amaia

0
674

El Museu Faller de #Gandia es va vestir de gala aquest dissabte 22 d’octubre per a celebrar un dels actes més importants per al món faller, la presentació de la Fallera Major de la ciutat, Maragda Escrivá Noguera, acompanyada pel president de la Federació de Falles.

A l’acte van acudir les Reines de les 23 comissions de Gandia, juntament amb els seus presidents i cort d’honor, a més de nombrosos fallers. Maragda va ser rebuda amb un càlid acolliment, un fort aplaudiment i un castell de focs artificials.

La presentació va començar amb un homenatge a la candidatura de les #FallesUnesco a Patrimoni Immaterial de la humanitat per la Unesco.

El mantenidor de l’acte va ser el dissenyador valencià Miquel Suay, qui va dirigir unes precioses paraules a Maragda; acabant l’acte amb l’Himne Regional que ens va posar a tots en peus.

Agustín i Amaia són els responsables de realitzar les joies per al seu regnat i els orfebres van voler manifestar: “A manera personal ens agradaria agrair el càlid acolliment que ens van donar; ens van rebre en la seua casa i ens van fer sentir com en la nostra; un tracte excel·lent i un plaure compartir aqueixos moments previs al gran esdeveniment. Estem agraïts a tota la família, al papi, als germans… amb els quals riem una bona estona. Especialment agrair a Mina que sempre ens reba amb aqueix gran somriure, somriure que ha heretat Maragda, que estava espectacular, irradiava felicitat i estava impressionant. Et desitgem un bon regnat i que gaudis molt d’aquesta experiència única”.

maragda_veltran_noguera_09

Maragda Escrivá Noguera llueix un amanisc de doble balconada en perla conreada de diferents grandàries, des de de la perla de 4 mil·límetres, fins a la mes valorada, la perla d’1,5 cm; tot cosit a mà en perla de mostassa i combinat en cristall de Swarovski.

maragda_veltran_noguera_12

“La joia”, de disseny asimètric en el cos superior, és molt representativa, perquè està formada per rosquetes que s’entrellacen entre ells i aquests muntats en perla de mostacilla, cosida a mà i cristall de Swarovski. Una peça espectacular feta a mesura per a una fallera major amb la personalitat de Maragda.

maragda_veltran_noguera_11

El collar té un aplic central simètric amb rosquetes entrellaçats i igual que el amanisc, muntat en perla de mostassa i vidre de 2 mm, amb 9 voltes de perles cultivades i la polsera a joc amb 9 voltes.

S’ha elaborat l’anell en forma de cor i l’agulla de la banda a conjunt.