Borriana acollirà el pròxim 30 de juny la ‘Gala dels 1’ de les juntes locals falleres valencianes

0
745

El municipi de Borriana acollirà el pròxim divendres 30 de juny la ‘Gala dels 1’ de les juntes locals, de reconeixement als artistes i comissions falleres guardonades amb els primers premis de falla en les diferents poblacions falleres valencianes. L’acte, organitzat per la Junta Local Fallera de Borriana, la delegació de Juntes Locals de Junta Central Fallera i els Gremis d’Artesans Fallers, estarà presidit per la Fallera Major de València, Laura Mengó; la Reina Fallera de Borriana, Silvia Navarro; el Mestre Major del Gremi d’Artistes Fallers de València, Paco Pellicer; i el president del Gremi Provincial d’Artistes Fallers de Borriana, Vicent Chaveli.

La Llar Fallera de Borriana serà l’escenari que acollirà la gala, durant la qual també s’atorgarà el premi ‘El Parot’ per part de la delegació de Juntes Locals de Junta Central Fallera, en esta ocasió a l’artesà borrianenc Luis Herrero, per la seua trajectòria de més de 40 anys com artista faller.

A l’acte assistiran les falleres majors de les diferents comissions falleres que han sigut premiades amb el primer premi en les passades Falles de 2023, per a acompanyar als seus respectius artistes fallers en esta gala homenatge al seu treball. Entre ells, l’acte comptarà amb la presència dels artesans guanyadors del primer premi de la secció Especial de les Falles de València: José Gallego, pel seu primer premi en secció Especial infantil, per a la falla Convent de Jerusalem-Matemàtic Marzal; i David Sánchez Llongo, pel seu primer premi en secció Especial, per a la falla Exposició-Misser Mascó.