La Fallera Major de València 2018 és la clavariesa d’honor dels granaders del Cabanyal

0
210

La Clavària de la Corporació Armada de Granaders de la Verge dels Dolors de la Parròquia de La nostra Senyora dels Àngels del barri del Cabanyal de València, ha decidit nomenar a la Fallera Major de València 2018, Rocío Gil, Clavariesa d’Honor de 2019, seguint la decisió de 2016 de nomenar a la Fallera Major Sortint.

El president de la corporació, Jorge Simó, i el responsable de la clavària, José Manuel Benaches, lliure el nomenament a Rocio Gil en el seu domicili, en companyia de la seua família, i va estar present en el dia de presentació de la corporacíó, el 12 d’abril, i estrá en la Processó General del Sant Enterrament, el 19 d’abril.

Ella ho ha agraït per ser el primer que rep una confraria de la setmana santa valenciana i d’una entitat tan característica i única. A més es va mostrar interessada per la història de la corporació, de la clavària i de les celebracions de la Setmana Santa Marinera.

Ademas la corporació enguany nomene “Granader d’Honor”, en el responsable de la Ruta de la Seda de la Unesco, José María Chiquillo; Els Clavaris de Sant Onofre, de Quart de Poblet, i en l’empresa Societat d’Agricultors de la Vega (SAV) juntament amb el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de València, Fernando Giner.
A Xiquet serà el responsable d’obrir el Besamans de la corporació el 15 de setembre i se li distingeix per la seua labor per la difusió de València en aquesta ruta.

Als Clavaris de Sant Onofre se’ls concedeix per la seua labor de recuperació, difusió i reconeixement de la “Passetjá” que se celebra al setembre i a SAV per la defensa i difusió de les tradicions valencianes. Segueixen amb aqueixos mateixos càrrecs els qui ho han exercit en anys passats com el Mestre Major del Gremi de Sastres i Modistes de València, Fran Tochena.