La Fallera Major de València 2018 és la clavariesa d’honor dels granaders del Cabanyal

0
82

La Clavària de la Corporació Armada de Granaders de la Verge dels Dolors de la Parròquia de La nostra Senyora dels Àngels del barri del Cabanyal de València, ha decidit nomenar a la Fallera Major de València 2018, Rocío Gil, Clavariesa d’Honor de 2019, seguint la decisió de 2016 de nomenar a la Fallera Major Sortint.

El president de la corporació, Jorge Simó, i el responsable de la clavària, José Manuel Benaches, lliure el nomenament a Rocio Gil en el seu domicili, en companyia de la seua família, i va estar present en el dia de presentació de la corporacíó, el 12 d’abril, i estrá en la Processó General del Sant Enterrament, el 19 d’abril.

Ella ho ha agraït per ser el primer que rep una confraria de la setmana santa valenciana i d’una entitat tan característica i única. A més es va mostrar interessada per la història de la corporació, de la clavària i de les celebracions de la Setmana Santa Marinera.

Ademas la corporació enguany nomene “Granader d’Honor”, en el responsable de la Ruta de la Seda de la Unesco, José María Chiquillo; Els Clavaris de Sant Onofre, de Quart de Poblet, i en l’empresa Societat d’Agricultors de la Vega (SAV) juntament amb el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de València, Fernando Giner.
A Xiquet serà el responsable d’obrir el Besamans de la corporació el 15 de setembre i se li distingeix per la seua labor per la difusió de València en aquesta ruta.

Als Clavaris de Sant Onofre se’ls concedeix per la seua labor de recuperació, difusió i reconeixement de la “Passetjá” que se celebra al setembre i a SAV per la defensa i difusió de les tradicions valencianes. Segueixen amb aqueixos mateixos càrrecs els qui ho han exercit en anys passats com el Mestre Major del Gremi de Sastres i Modistes de València, Fran Tochena.