La imatge del Crist del Grau recorre els carrers del barri marítim

0
592

Després de l’arribada amb barca, ha sigut traslladada a la parròquia de Santa Maria del Mar

La imatge del Santíssim Crist del Grau, conegut popularment com “El Negret”, ha sigut rebuda, en el Port de València, a què ha arribat amb barca, i des d’on ha sigut traslladada, després de recórrer els carrers del barri marítim, a la parròquia de Santa Maria del Mar.

Es tracta de “un dels actes principals de les festes en honor al Crist del Grau, que van donar començament el passat 21 d’abril i que es remunten a l’any 1411 quan la imatge va arribar per mar als antics Poblats Marítims de València”, ha indicat José Vicente Calça, rector de Santa Maria del Mar.

Abans de l’arribada va tindre lloc, en la parròquia de Santa Maria del Mar, la missa major en honor a la Mare de Déu de l’Assumpció, que va ser celebrada per Vicente Pons, canonge arxiver de la Catedral de València, i cantada pel cor de la Real Germandat de la Flagel·lació del Senyor.

En la celebració van participar veïns dels antics Poblats Marítims de València, entre ells dels barris del Cabanyal i Canyamelar, així com de la Confraria de Pescadors del Cabanyal.

La festivitat litúrgica se celebra el 3 de maig

Este dimecres, 3 de maig, dia de la festivitat litúrgica del Crist del Grau, se celebrarà la tradicional Festa de la Cruz, que inclourà, entre altres actes, una missa de “descoberta”, a les 6:30 hores en Santa Maria del Mar, i la missa major, a la vesprada, presidida pel vicari episcopal de la Vicaria II Miguel Díaz i concelebrada per sacerdots de l’arxiprestat i de la parròquia.

Després de la missa donarà començament la processó pels carrers del Grau amb la imatge del “Negret”, portada per devots i acompanyada per les imatges de la Mare de Déu dels Desemparats i de Sant Vicent Ferrer, primer Germà Major de la Germandat del Santíssim Crist del Grau, encarregada d’organitzar les festes.