Les Falleres Majors de València rumb a Mallorca

0
348

Las Fallas ponen rumbo a las Islas Baleares: al municipio mallorquín de Calvià.

El monument, obra de l’artista valencià, Jordi Palanca, per segon any consecutiu, ja ha eixit del taller, està llest per a plantar i mostrar el millor de les festes josefinas en l’illa.

Un treball realitzat amb molta cura i il·lusió, i que enguany cobra gran rellevància perquè la celebració d’aquesta festa a Mallorca compleix les seues 25 anys de la mà de la Falla El Bou- Casa de València.

El treball realitzat per la comissió al llarg de tot l’any, s’ha convertit en un referent de la projecció exterior de les Falles més enllà de la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera, la pólvora, la música, els vestits regionals valencians i la gastronomia estaran presents durant tot el cap de setmana en els carrers d’aquest municipi illenc. A més, assistiran, per primera vegada, les falleres majors de València, Rocío Gil i Daniela Gómez.

Les maximas represenatntes de la festa tinguen l’oportunitat deconocer a fons com viuen les Falles els valencians que resideixen i treballen allí, viviran un cap de setmana envoltat d’ambient faller.

La Falla del Bou de Calvià presidida per Elena Gutiérrez des de fa vuit anys, que és una de les fundadores d’aquesta comissió. En l’actualitat tenen 125 fallers censats, alguns segona generació de valencians nascuda en l’illa.

Ens expliquen en la Falla del Bou de Calvià que aquests dies es viuen escenes molt similars a les d’un casal faller, doncs les falleres que participen en la festa es pentinen entre elles allí mateix, i fins i tot es confecionan els seus propis vestits amb teixits comprats en la penisula.

L’ofrena, se celebrara el dissabte a la vesprada alhora que la missa en honor a la patrona, té una doble devoció, -ens explica Elena Gutiérrez-, doncs es lliuren les flors tant a la Verge dels Desemparats com a la Verge del Bou.

El diumenge serà una jornada intens doncs arranca amb despertà, paelles amb la signatura de Vetlar-te, Nit del Foc signada per la Pirotècnia València que treballa amb aquesta comissió des de fa 25 anys i culmina amb la cremà. És una interessant opció per a molts valencians que fixen ja unes vacances diferents en les Illes Balears, la metxa torna a encendre’s una altra vegada fora del territori valencià. Qui s’apunta?