La Interagrupación accepta la limitació del soroll en les falles

0
252

Tenir la festa en pau amb l’ordenança del soroll en Falles, que no es convertisca en focus de polèmica però, alhora, assumint les limitacions sense traumes són la clau en un dels elements que queden per resoldre de cara a les pròximes Falles. Així s’ha parlat en la reunió mantinguda per l’alcalde Joan Ribó i el regidor Carlos Galiana amb els representants de la Interagrupación de Falles (Guillermo Serrano, José Acosta i Miguel Prim), prèvia a l’última reunió del Bàndol de Falles.

L’organització de la festa té dos punts de fricció habituals entre les comissions i l’autoritat municipal. El calendari de les carpes sembla en vies de solució, tenint en compte, a més, que les de 2023 són encara unes festes amb poca polèmica (estaran sense ús poc més d’un dia i mig) i la Inter ha sol·licitat poder augmentar el nombre de carpes que s’instal·len el dimarts 7, no sols les que es planten en solars, tenint en compte a més que el nombre d’empreses que es contracten són limitades, amb el que el volum de treball cal repartir-lo en el temps.

La limitació de so porta preocupant en les assemblees des que les festes es van reprendre. La limitació actual és de 90 decibels al carrer i 85 a l’interior de carpes i les comissions. Les comissions tenen assumit l’adquisició de limitadors -artefactes que, connectats als equips, limiten els decibels automàticament encara que se superen o, directament interrompen el so-. Durant les últimes falles s’han escoltat queixes sobre l’actuació municipal en el sentit d’alçar actes considerades injustes per la ubicació dels mesuraments per part de la inspecció. Sí que és veritat que va haver-hi sancions per no disposar d’aquests limitadors però, en general, la reivindicació de les Falles és poder assumir les limitacions sense traumes, però també amb la moderació pròpia de no sentir-se “perseguits”.