La irresponsable cavalcada de Reyes de Ribó va costar més de 39.000 euros

0
435

La imprudent i irresponsable cavalcada de Reyes de Ribó, que es va saltar tota la normativa sanitària en matèria de prevenció, va costar més de 39.000 euros als valencians, pagats en tres contractes fraccionats i daus a dit el dia abans de la celebració. Dos dels contractes són de la regidoria de Festes que dirigeix Galiana, es van signar al límit del permès legalment perquè siga contracte menor, i el tercer de menor quantitat va ser gestionat per la regidora Luisa Notario.

La portaveu del PP, María José Catalá, ha denunciat que el govern de Ribó i PSOE es va saltar tota la normativa sanitària de la COVID 19 amb l’arribada en cavalcada dels tres autobusos dels Reis Mags a la plaça de l’Ajuntament que va provocar l’aglomeració de centenars de famílies. “els contractes de la cavalcada es van fer a través de dues regidories, per contractes menors i fraccionats per a una mateixa actuació i daus a dit sense lliure concurrència. El despropòsit és major perquè a més es van adjudicar el dia abans de la celebració en concret el 4 de gener”.

Catalá ha tornat a reclamar al Govern de Ribó i PSOE que “assumisquen responsabilitats per la irresponsable cavalcada de Reyes”.

Tres contractes menors

El Govern de Ribó i PSOE va optar per tres contractes menors per a organitzar la visita dels Reis Mags a la plaça de l’Ajuntament de València.

Per a l’acte es van contractar tres grans autobusos de pisos i descapotables acompanyats de personatges creats ad hoc per a la cavalcada com Caterina, Dolça o el Patge Miquel. Per a organitzar l’esdeveniment, Cultura Festiva va formalitzar dos contractes menors, al límit de la quantitat permesa per a aquesta fórmula, per valor de quasi 18.000 euros cadascun.

El contracte per al lloguer de tres autobusos turístics de dos pisos, «amb retolació en format integral amb cuatricomia, disseny personalitzat de cada autobús segons indicacions de regidoria i tres equips de so amb grup electrogen autònom i gasoil suficient per al trasllat dels Reis Mags fins a l’Ajuntament de València», va costar 17.908 euros. Ha sigut adjudicat a Produccions Metrònom.

Per part seua, per als «serveis d’animació d’un grup d’actors que van realitzar labors d’escenografia, actuant de forma independent al grup dels Reis«, el Consistori va gastar altres 17.545 euros que aniran a parar a la Fam Teatre.

El tercer dels contractes era de més de 3.500 euros per a adorns i infraestructura necessària per a preparar l’Ajuntament per a l’arribada dels Reis Mags. Aquest tercer va ser contractat per la regidora de Serveis Generals Luisa Notario. És l’únic que no va a límit del permès per llei.

Dos dels contractes porten l’IVA inclòs, la qual cosa les deixa a la vora del límit legal màxim permès per als contractes menors. Cal ressaltar que en els tres contractes es va presentar una altra empresa. En aquests casos, és la pròpia regidoria la que convida a les mercantils, és a dir a dit.