La vacuna i l’amor se salven del foc a Alacant

0
164

Alacant ja té els seus ninots indultats de 2022. La pandèmia no ha passada desapercebuda en aquesta nova edició de l’Exposició del Ninot. Per això, en el seu museu quedarà una figura que representarà aqueix temps en el qual tot es va parar. Així doncs, la Foguera Sèneca-Autobusos es porta el “ninot indultat” de 2022, gràcies al treball de José Gallego i Manuel Algarra.

Es tracta de la versió alacantina de “Arraulits”. Aquesta figura representa les festes, en estat dorment. Ací es forma el relat de Blancaneu: Blanca Faç ha quedat sumida en el somni per prendre una “bacora” que li ha donat Covid, “morta de gelosia per no ser la favorita en la pròxima Elecció de la Bellesa del Foc d´Alacant”.

Els nans simbolitzen les vacunes. Cadascuna d’elles amb un fil argumental incloent el seu punt d’humor i de crítica. A més, es pot apreciar que són set perquè estan les que ja s’usen i les que estan en projecte. Pfizer és la vanuca “feliç” perquè és la que més prestigi té i més està venent. Astrazeneca és el “tímid” perquè molts li donen plançó en la segona dosi. Fins i tot hi ha una vacuna espanyola, que és “mocós” perquè serà per via intranasal.

José Gallego, con la creación
Ninot Indultat Fogueres Alicante. Fuente: José Gallego

Mentre que l’indult infantil li ho ha portat la Foguera Sagrada Família. Sota el lema “Prohibit trepitjar l’amor”, Sergio Alcanyís ha volgut mostrar un cant a la llibertat per a estimar a qui es desitja. Dos xics mostren els seus sentiments en un jardí gràcies al perfecte treball d’un dels grans genis de l’actualitat en la plàstica fallera, al costat del dissenyador Carlos E. Vera.

La figura indultada infantil
Ninot indultat Infaltil: Fuente: Sergio Alcañiz