La carta als reis virtuals i jocs interactius en valencià

0
1019

Nova campanya de promoció del valencià que aposta per les noves tecnologies i la innovació.

L’Oficina de Promoció i Ús del Valencià ha creat la carta als reis en valencià virtual. Esta campanya de promoció de l’ús del valencià, pretén que els xiquets puguen escriure i aprendre vocabulari en valencià de forma divertida gràcies a les noves tecnologies i a les millores que s’han fet en la plataforma web. Una iniciativa que pretén fomentar l’ús del valencià en estes dates tan assenyalades, entre els més xicotets, que poden escriure i enviar les seues cartes online. Una idea que complementa el tradicional suport físic, les cartes en paper que també repartix l’Oficina a totes les escoles de Torrent ja que les fa arribar a tot l’alumnat de Torrent, fins a 4t de primària. També les envia a les botigues de joguets i de regals de la ciutat per a assegurar-se que cap xiquet torrentí es queda sense carta als reis en valencià. En total, enguany s’han repartit a Torrent unes 9.000 cartes als Reis.

En la carta virtual, la interactivitat és una de les principals característiques del projecte, ja que acostarà xiquets i reis d’Orient, i els menuts poden jugar amb la carta i moure els joguets per la pàgina, i fins i tot posar-la en el sobre i enviar-la. A més, els reis els saludaran i també hi ha música i so de fons als diversos jocs i s’han millorat les funcionalitats de la web.

A més de la carta hi ha també diversos jocs interactius, així des què es posà en marxa este projecte cada any s’afig un joc nou. Així a banda dels jocs que funcionaven l’any passat: Relaciona joguet i text, Descobreix el joguet, Ajuda als pastorets, Munta el betlem i Munta els puzles, enguany el joc nou es diu Repartiment en què els xiquets han d’ajudar al rei mag a repartir els regals a fosques per les cases dels xiquets desperts sense topar amb ells.

A la carta virtual i jocs interactius de Nadal es pot accedir des de http://reis.promociovalencia.com i també des de la pàgina web de l’Ajuntament http://www.torrent.es/torrentPublic/inicio/serveis/valencia

Esta campanya virtual i els jocs interactius estan preparats per a funcionar en ordinadors, telèfons mòbils i tauletes digitals. Es pot jugar directament des del navegador web, preferentment es recomana utilitzar navegadors lliures com ara el Chrome o el Mozilla Firefox.

Es tracta d’una campanya conjunta de diferents oficines de promoció del valencià dels ajuntaments de Carcaixent, Sueca, Tavernes de la Valldigna, Torrent i Xirivella.