La verge pelegrina visitarà per primera vegada Madrid

0
712

La Basilica dóna una imatge de la patrona de València a la parròquia madrilenya Nostra Senyora dels Desemparats que serà beneïda pel cardenal Osoro

La imatge pelegrina de la Verge dels Desemparats visitarà Madrid per primera vegada el pròxim 2 de desembre, amb motiu de la donació que farà la Basilica de la Verge d’una altra imatge de la patrona de València a la parròquia madrilenya que porta el seu nom.

Una vegada en la capital d’Espanya, a on anirà acompanyada per seguidors i devots des de València en una peregrinació amb autobús, la imatge pelegrina serà portada en processó des de la parròquia de Sant Lluc, en la plaça Paloma de La Paz, a la de La nostra Senyora dels Desemparats, en la plaça Els Pinazo, 6, on el cardenal arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro, beneirà en el transcurs d’una missa, la nova imatge. L’escultura va ser donada per l’anterior rector de la Basílica de la Verge, Juan Bautista Antón, i serà lliurada a la parròquia madrilenya per l’actual rector, Jaime Sancho Andreu, han confirmat fonts de la Basílica.

La nova imatge que serà venerada en la parròquia madrilenya, mesura de 1,60 metres d’alt, ha estat realitzada en resina polièster amb acabat de pedra, pel sistema de reproducció fotogràfica en tres dimensions; el seu policromía és obra del pintor valencià Pedro Arrue i la seva orfebreria, de Francisco Bonillo. És una rèplica de la situada en l’entrada de la seu de la Escolanía de la Verge i està inspirada en l’escultura de la Verge dels Desemparats que es troba el Pont del Mar de València i que va esculpir l’artista valencià Vicente Navarro en 1944.

Programa de la visita i de la peregrinació
La visita començarà el diumenge, 2 desembre, a les 11 hores, en la parròquia madrilenya de Sant Lluc, amb l’acolliment i recepció de la imatge pelegrina, seguida per una celebració de la Paraula a la porta del temple, han assenyalat les mateixes fonts.

A continuació, la imatge pelegrina serà portada en processó fins a la parròquia La nostra Senyora dels Desemparats, on tindrà lloc la celebració d’una missa presidida pel cardenal arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro, en la qual beneirà la nova imatge de la Verge donada per la Basílica.

Des de València, la germanor de Seguidors de la Verge ha organitzat una peregrinació a Madrid per a acompanyar a la patrona en aquesta visita. Sortirà amb autobús a les 05.30 del matí des de les Torres de Serrano, i tornarà a València aquesta mateixa nit.