L’Ajuntament de València impulsa la “consolidació i revitalització” de Ciutat Fallera

0
426

La reordenació urbana dissenyada per l’Ajuntament, amb el consens del gremi d’artistes fallers, per a “consolidar i revitalitzar” Ciutat Fallera contempla la integració d’aquest barri amb el seu entorn i la futura ampliació del Parc de Benicalap. També preveu la generació de noves zones per als vianants i la posada en valor de l’ofici de l’artista faller amb noves ordenances d’usos del sòl. Així es va desprendre de la revisió del planejament d’aquest barri presentada ahir per la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, després de reunir-se amb el citat gremi i dos dies abans que la Junta de Govern Local aprove l’avaluació del Pla Especial “Ciutat de l’artista faller”, “un dels barri més emblemàtics de la ciutat, que parla de les falles, d’artesania, i de talent”.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà va recordar que aquest barri es va crear en la dècada dels 80 per a impulsar al sector faller, i que, des de llavors, “es troba pendent de desenvolupament”. “Per tant –ha assegurat- amb aquesta intervenció acabarem amb dècades d’abandó, preservarem l’activitat artesana fallera en la seua àrea industrial i atraurem nous professionals, la qual cosa també contribuirà a la regeneració econòmica de la zona”.

“El nou planejament de Ciutat Fallera també recupera espai públic, amb carrers per als vianants entre les naus dels artistes fallers i una plaça per a usos relacionats amb la festa; reorganitza les reserves dotacionals per a millorar els serveis; i valora i dota d’ús edificacions protegides, ha afegit l’edil.

Sandra Gómez també va destacar la proposta d’habilitar un accés directe a la zona industrial des de la Ronda Nord, “amb un sistema de pantalles vegetals que reduïsquen l’impacte acústic i oculten visualment els elements que distorsionen el paisatge, tal com contempla ja el projecte d’ampliació del parc de Benicalap”.

Pel que respecta a la reordenació de les parcel·les dotacionals, Sandra Gómez ha ressaltat el trasllat i reducció de la reserva escolar feia la zona d’habitatges, així com l’ampliació del col·legi “Artista Faller”. “Amb la revisió d’aquest planejament també pretenem –ha conclòs la vicealcaldessa- la recuperació de l’espai públic per al ciutadà i la millora de l’accessibilitat, i la salvaguarda del patrimoni d’interés cultural, fomentant la seua rehabilitació i diversificant el seu catàleg d’usos, així com la preservació i integració de l’horta existent en la Infraestructura Verda del territori”.