Bétera reparteix entre les seues veïns sement de Alfàbega per a commemorar les seues festes aquest 15 d’agost

0
304

L’objectiu és que la població plante Alfàbegues i les traga a les portes de la seua casa el dia gran de Bétera.

“Volem que Bétera faça olor de Alfàbegues, que l’essència del nostre municipi estiga present el pròxim 15 d’agost, que el nostre sentiment per les nostres tradicions, orígens i festes regne als nostres carrers i en els nostres cors encara que les circumstàncies hagen fet que enguany no puguem gaudir de les nostres festes” amb aquestes paraules, Manuel Pérez, regidor de Festes de l’Ajuntament ha explicat la iniciativa que s’ha dut a terme des de la seua àrea perquè les festes seguisquen presents en el municipi d’una manera simbòlica. “Les Alfàbegues són el nostre emblema, el nostre símbol, la qual cosa ens identifica i ens fa ser de Bétera” ha continuat.

Sota el lema “Sembra la Festa” la regidoria de Festes ha preparat unes postals amb sements de Alfábega que seran repartides aquest dissabte dia 13 per les “Obreres i Majorals 2020”.

A partir de les 10:00h “Obreres i Majorals”, sempre complint amb les mesures de seguretat i higiene establides, recorreran el nucli urbà de Bétera així com també algunes de les urbanitzacions per a lliurar pel municipi les postals que a més d’anar acompanyades de sements contenen les instruccions per al seu cultiu.

La iniciativa pretén posar en valor les tradicions i el sentiment que els veïns i veïnes tenen cap a la festa. D’aquesta manera, se cerca que la població sembre una alfábega, la cuide fins al dia 15 d’agost i  la traguen a les portes i balcons de les seues cases.

“Creiem que és una magnífica oportunitat perquè petits i grans planten el seu alfábega, la vegen créixer i adornen les portes i balcons perquè Bétera faça olor de somni en el nostre dia gran”, ha assenyalat el regidor de Festes.

Suspensió de les festes

Va ser fa tan sols un mes quan l’Ajuntament va haver de consensuar la decisió amb els representants de les festes per a suspendre-les atès el principi de prudència i responsabilitat i sempre sota l’objectiu de salvaguardar la salut de tots els veïns i veïnes de Bétera.

Decisió que a més ha servit per a destinar el pressupost de festes a l’àrea de Serveis Socials per a així pal·liar els efectes del covid-19 entre la ciutadania de Bétera. “És moment d’acostar el muscle i d’estar al costat dels nostres veïns i veïnes que més el necessiten. Aquesta partida pressupostària és molt necessària actualment” ha manifestat el regidor, Manuel Pérez.

Al seu torn, l’Ajuntament està notificant a tots els Mayorales des de 2021 fins a 2040 que donada la circumstància excepcional que ha comportat la suspensió de les festes en 2020, té com a conseqüència el retard d’un any en el nomenament dels Mayorales demorant-se fins a 2041.