Les Falleres Majors de Dénia llueixen joies d’Agustín i Amaia

0
619

La ciutat de #Dénia ja té falleres majors per a l’exercici 2018/2019. La xiqueta Neus Suárez Femenia, de la Falla Diana i la jove Amparo Petrie Fernández, de la Falla Port Rotes, han sigut triades com a màximes representants del món faller dianense.

Les falles de Dénia han celebrat aquest cap de setmana l’inici de les presentacions falleres i ho fan amb les exaltacions de les màximes representants d’enguany, Amparo Petrie i Neus Suárez, que després de molts anys celebraran les seues presentacions per separat.

El divendres 21 de setembre Amparo Petrie Fernández va ser exaltada com a Fallera Major de Dénia 2019 en un acte elegant, concís i molt entranyable en el qual Amparo va comptar amb l’afecte del món faller de Dénia i de tota la Comunitat Valenciana.

Amparo té 24 anys, i porta les falles en la sang; va ser Fallera Major Infantil de la seua falla i en 2005 va pertànyer a la cort d’honor de la Fallera Major Infantil de València. L’any passat va ser la màxima representant de Port Rotes i enguany assumeix la responsabilitat de representar a les falles de Dénia.

L’encarregat d’exaltar a Amparo Petrie va ser Ramón Estellés Feliu, l’actual secretari de la Junta Central Fallera de València.


El domingo 23 de septiembre Neus Suárez fue exaltada como Fallera Mayor Infantil de Dénia 2019.

A les 11 hores va començar la recepció dels convidats, i a les 12 hores va donar començament l’acte d’exaltació de la fallera major infantil de Dénia.

En aquest cas va ser Clara María Parejo, Fallera Major de València 2017, l’encarregada d’exaltar a la xicoteta Neus, que després d’escoltar les seues paraules va rebre l’afecte de les falles de Dénia i de les juntes locals convidades en el torn d’homenatges.

El #amanisc anomenat Dénia és un model clàssic del ram amb **joia de terminal de creu, xapat en or i amb perla cultivada.

Els rosquetes i volutes que estan presents en tot el disseny de l’amanisc simulen el moviment de les ones, aqueixa ha sigut nostra inspiració, el mar… ja que Dénia és una ciutat que mira cap al Mediterrani.

Per a Amparo s’ha creat una arracada de 5 altures de perla cultivada en el ram, amb collaret i polsera d’un centre i 7 voltes de perles amb el seu anell i agulla de banda a joc.

Per a Neus s’ha realitzat el mateix model Dénia, però en la seua versió infantil, amb una arracada de 4 altures de perla cultivada en el ram, collaret i polsera d’un centre i 5 voltes de perles amb el seu anell i agulla de banda a joc.