Les Falleres Majors de València participen en la festivitat de Sant Antoni

0
562

El carrer Sagunt torna a congregar a milers d’animals domèstics i cavalleries de tota la província per a la seua benedicció.

“Dels porrats de gener, Sant Antoni és el primer”. Així resa un refrany popular valencià. I a València cabdal, existeix un costum, arrelat en el temps, que reuneix cada any a milers de persones en el carrer Sagunt i en els seus voltants; on es viu l’esperit de Sant Antoni, el patró dels animals.

Com cada any, s’han tornat a congregar milers d’animals domèstics i cavalleries arribades de tota la província per a la seua benedicció, així com curiosos i devots d’aquesta festivitat en la capital del Túria. Una celebració a la qual han assistit autoritats polítiques i les falleres majors, Rocion Gil i Daniela Gómez.

L’encarregada de programar els actes, que cada any tenen lloc, és la Hermandad de Sant Antoni Una festivitat que es remunta al segle XIV i que, en la seua jornada central, s’ha oficiat la missa major i, posteriorment, la tradicional benedicció i desfilada d’animals en honor al també conegut Sant Antoni del Porquet. A més, no ha faltat el repartiment als participants de garrofetes, pans beneïts i una estampa.