L’Atelier de la Seda presenta els seus teixits per a la Cort d’Honor Infantil 2019

0
759

Les dotze companyeres de viatge de Sara Larrazàbal ja coneixen els teixits dels seus dos vestits

L’Ateneu Mercantil de València va ser l’emplaçament triat per l’Atelier de la Seda per mostrar un dels seus secrets millor guardats. La sexta planta d’este emblemàtic edifici valencià va albergar la presentació dels teixits que portarà la Cort d’Honor de Sara durant el proper any. Una presentació que va estar amenitzada també per una exposició dels productes del teler de la firma.

L’Atelier de la Seda, empresa valenciana dedicada a la investigació i recuperació dels teixits d’indumentària tradicional s’encarregarà, a més, de la confecció dels vestits. Arturo Torremocha, recreador d’indumentària antiga i docent de tècniques de patronatge i costura tradicional, és el responsable del projecte.

Per a les xiquetes, Torremocha ha triat el dibuix Cintia per al primer vestit oficial i Roser per al segon. S’han seleccionat teixits brocats que combinen filatures de seda i de cotó. Estes filatures tenen la particularitat que han sigut realitzades per una empresa de la Comunitat Valenciana que se serveix de matèries primeres de caràcter ecològic, així com reciclades, mitjançant un procés que no consumeix aigua ni produeix emissions CO2 a l’atomsfera. També han sigut sotmeses a un tractament especial d’impermeabilització que, de manera exclusiva, realitza l’Atelier de la Seda.

La distribució de colors per al primer vestit, amb dibuix Cintia, és la següent: Coral per a Daniela Sanchis i Aroa Martínez, safir per a Raquel Ganau i Daniela Guillén, marró canella per a Marta García i Zaira Nácher, groc dacsa per a Carla Sancho i Adriana Juan, trévol per a Mimpa Ferrer i Celia Vicedo, i carmesí per a Laura Fontes i Lucía Guijarro.

Per al segon vestit, del segle XVIII, amb dibuix Roser, els colors triats són: Blanc perla per a Daniela Sanchis i Aroa Martínez, rosa empolsegat per a Raquel Ganau i Daniela Guillén, maragda sua per a Marta García i Zaira Nácher, ciclamen per a Carla Sancho i Adriana Juan, blau reial per a Mimpa Ferrer i Celia Vicedo, i marró xocolate per a Laura Fontes i Lucía Guijarro.

Fotografies: Armando Romero