Les escenes que més triomfen en l’Exposició del Ninot

0
202

L’Exposició del Ninot obri les seues portes en el Museu dels Ciències de València. Dues escenes brillen especialment, una és la de la comissió Antiga de Campanar, on destaca una fallera amb la seua filla amb un castell de focs artificials de fons. Per part seua, la falla Almirall Cadarso vol emportar-se el ninot indultat amb una tradicional escena d’un avi artesà al costat dels seus nets.

Les Falleres Majors de València 2023, Laura Mengó i Paula Nieto, i les seues Corts d’Honor, ha participat en l’acte d’inauguració de l’Exposició del Ninot 2023. Les escenes falleres poden visitar-se a la Sala Arquerías del Museu de les Ciències de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

La Fallera Major de València, Laura Mengó, ha manifestat que “aquesta Exposició del Ninot és el millor preàmbul per a la major mostra d’art urbà del món, les Falles. Aquest gran museu d’art efímer és l’aperitiu perfecte per a aqueixes Falles de 2023 que estem desitjosos de plantar i visitar, aqueixes que es convertiran en cendres per a ressorgir de nou i donar vida al pròxim cicle faller”, ha continuat.

També hi ha un escena infantil de la Verge dels Desemparats que està agradant molt.

Per part seua, el Mestre Major del Gremi d’Artistes Fallers de València, Paco Pellicer, ha destacat que el Museu de les Ciències i la Ciutat dels Arts és “un marc incomparable per a allotjar l’Exposició de la festa més representativa de la ciutat”, ha indicat que cadascun dels ninots “representa el final d’un procés creatiu que ha durat un any” i ha aplaudit “l’esforç i el treball diari dels artistes fallers i dels seus equips”.

A més, ha convidat al públic a “obrir la seua òptica i veure el prisma des de tots els angles, és a dir, no sols acudir a la recerca de l’indult, sinó també a atendre la diversitat i pluralitat del gènere i d’estils, que riguen amb la caricatura, que s’emocionen i gaudisquen de la varietat de referències icòniques que hi ha a l’imaginari de la cultura popular”. En definitiva, “que comprenga que ve a una exposició de ninots”.