Manolo García, ferm candidat per a plantar la Falla Municipal 2021

0
106

Manolo García presenta la seua ferma candidatura per a plantar la falla municipal de 2021. L’artista vol tornar amb força a la Plaça de l’Ajuntament, on va plantar l’última vegada en 2017 amb la falla de 40 metres “València Ca la Trava”. Des de 1977, el mestre ha realitzat unes quaranta falles de la Secció Especial, vuit per al. Ajuntament de València i unes vuit-centes de categoria inferior.

Grandiosos són els monuments plantats per Manolo García en el seu ja llarga carrera com a artista faller. Si tirem la vista a després de podem destacar la falla de la Plaça de l’Ajuntament “David de Miguel Ángel” o la falla de la “Gitana”. Aquesta vegada, el valencià apostarà per una falla de vareta d’uns 20 metres amb una figura central molt sensible. El missatge del monument se centra en la realitat i és un clar exemple del que esperem la societat valenciana en les Falles 2021.

Manolo García s’ha caracteritzat per l’ús i domini creatiu de la vareta, oferint-nos falles grandioses, sobretot en la Plaça de l’Ajuntament. En aquesta ocasió, no es vol quedar arrere en la seua màxima superació.

L’artista faller compte per a aquest projecte amb la col·laboració d’un sòlid equip creatiu amb el qual ha desenvolupat, conjuntament, innovadores bases conceptuals i creatives per a oferir una falla carregada de contingut i missatge.

Per això, a part de la monumentalitat a la qual ens té acostumats, el taller de Manolo García ens delectarà amb unes impressionants estructures arquitectòniques de fusta, la cura de la tradició i l’artesania en l’execució.

El seu treball pot ser alçat a la categoria d’art, un art que ha sabut mantenir en tot el que porta de carrera, millorar any rere any, sense deixar la “tradicionalitat” i l’artesania de costat o en l’oblit. Manolo García continua innovant, però sense perdre la màgia, tradició, temporalitat, bellesa i sobretot “sentiment” al resultat final.