Més de 10.000 figures de Playmobil® envaeixen l’Ateneu Mercantil en Nadal

0
734

Des del 18 de desembre fins al 27 de generstrong>

Per tercer any consecutiu l’Ateneu Mercantil acull des del 18 de desembre al 27 de eneroen el Saló Noble la major exposició de clicks de Playmobil® de València, més de 10.000 figures que faran somiar a tots els valencians i comptarà amb més metres quadrats i peces que en any anteriors.

En aquesta ocasió es podran veure cinc dioaramas inèdits que reproduiran “Aventura en la Naturalesa”, “Bases lunars”, “Batalla de Gettysburg”, “Conquesta de Mart” i “Món de Fantasia”.

Els clicks de Playmobil® exposats en l’Ateneu, que són peces originals i cap d’elles està customizada, són fruit del col·leccionismes de 30 anys dels ochos amics de València, Madrid i Salamanca que s’han reunit per a fer l’exposició.

Aquesta exposició, que en els anys anteriors ha arribat a tindre 25.000 visitants, s’ha estat preparant durant els últims cinc mesos i ha necessitat d’una setmana de muntatge per a poder aconseguir l’ambientació adequada en cadascun dels diorames.

Cinc diorames inèdits

En els espais que s’han preparat, “Aventura en la naturalesa” reprodueix l’ambient d’un campament d’estiu i es poden veure moltes de les activitats que es poden practicar a l’aire lliure com **rafting, descens de rius en canoes, senderisme, bicicleta de muntanya, escalada o contemplar reserves d’àguiles.

En “Bases lunars”, commemorant que en 2019 se celebren 50 anys que l’home va arribar a la Lluna, ens imaginem que en el món dels Clicks de Playmobil® tenien l’objectiu d’establir-se i cercar nous assentaments i fonts d’energia, per a futures generacions.

Pese al temps transcorregut, només uns pocs valents continuen amb la lenta i difícil tasca d’estudiar la superfície i les condicions lunars, per mitjà de laboratoris, hivernacles i la gran base lunar, des d’on es controla tota l’operació.

A més no solament es podrà veure la Lluna perquè en aquest relat en una missió de reconeixement va arribar a Mart, un planeta aparentment desert i sense vida, en el qual no obstant això es va trobar la més potent font energètica del Sistema Solar, capaç de proveir totes les necessitats energètiques de l’ésser humà, per la qual cosa es veurà les dues bases en les que viuen, els robots bípedes i els marcians, que lluiten per protegir les seues fonts energètiques.

Un altre dels impactants diorames que recrea en l’Ateneu és el dedicat a la “Batalla de Gettysburg”, Pennsilvània al juliol de 1863, la batalla que va significar el punt d’inflexió de la guerra, ja que va començar a decantar-se la guerra per a l’exèrcit unionista.

Es podrà veure com tots dos exèrcits van reforçar la zona, mobilitzant moltes columnes d’infanteria, artilleria i cavalleria. L’important nombre de peces d’artilleria, va convertir el camp de Gettysburg en una batalla campal.

Finalment, en “Món de Fantasia” una vegada més les forces del ben i del mal es troben en batalla. La tranquil·litat del món màgic de les fades es veu amenaçada per l’imminent atac dels exèrcits del inframundo. Aquest món s’omple de dracs en les seues terrorífiques fortaleses, mentre de l’interior de la terra brollen les hordes del mal. Mags, nans, elfos i fades usaren la seua màgia per a defensar el seu món de l’atac en aquesta maqueta d’il·lusió.

Entrada

Aquesta exposició podrà visitar-se de 10 a 14 hores i de 16 a 21 hores els festius i caps de setmana, la resta de dies l’horari de 17.30 a 20.30 hores des del 18 de desembre fins al 27 de gener. L’entrada és de 3 euros i de 2 euros per a visites concertades de col·legis.