Milers de devots realitzen el Besamans de la Verge dels Desemparats

0
256

La Basílica de la Verge dels Desemparats acull el tradicional Besamans de la Patrona de València. Aquest acte ha tingut lloc aquest dimecres, 24 de maig, quan a les 7 del matí han obert les portes perquè els devots puguen besar a la Geperudeta.

La pluja amb la qual ha començat el dia aquest dimecres la ciutat de València no ha aconseguit frenar el gran fervor que senten els valencians per la Mare de Deú. Els feligresos han assistit abillats amb paraigües per a poder protegir-se de l’aigua durant el temps d’espera, mentre feien cua en la plaça de la Verge fins a poder accedir a l’interior de la Basílica.

La Basílica tancarà les seues portes quan passe l’última persona que estiga en la cua per a realitzar el Besamans. Cal destacar que el Besamans seguirà tot el dia fins que passe l’últim devot. De fet, l’any passat no es van tancar les portes de la Basílica fins a les 2,10 de la matinada i van passar davant la Verge 24.000 persones, si bé l’any rècord va ser en 2019, quan es van comptabilitzar entre 26.000 i 27.000 devots.

Un acte que té el seu vessant solidari. En aquest cas, els donatius que s’arrepleguen en el Besamans, com sempre es fa en aquest acte, es destinaran a l’obra social que impulsa la Basílica dirigida a la Fundació MAIDES, per a la inserció social de persones amb malaltia mental greu i en risc d’exclusió; Vila Teresita, que ajuda a persones en exclusió, especialment dones marginades, moltes en situació d’abús i/o víctimes de tràfic; i l’associació valenciana provida, que atén mares en risc d’exclusió i als seus bebès.