Montroi acull la Fira de la Mel

0
572

La Fira Valenciana de la Mel tornarà a endolcir els carrers de Montroi en la seva XXI edició. L’esdeveniment lúdic i gastronòmic més dolç de la Comunitat Valenciana torna del 10 al 12 de novembre a la plaça d’Espanya de la localitat de la Vall dels Alcalans, amb la seva llaminera ofereix de mels, caramels, cosmètiques i licors variats.

Més de 50 varietats en mels per eligir, en la seva màxima qualitat de puresa, i a preus més que econòmics per afrontar els primers frios de l’hivern i avançar-se, de pas a les compres nadalenques, en torrons, garrapiñados i dolços mielados. El Museu Valencià de la Mel obrirà les seves portes de forma gratuïta a tots aquells visitants que vulguin endinsar-se al món de l’apicultura.

EL CONCURS DE MELS D’AQUEST ANY INCORPORA LA MODALITAT D’ESPÍGOL.

El comitè organitzador de FIVAMEL’17 ha decidit eliminar la modalitat de mel de milflores i, en el seu lloc, les mostres hauran de presentar-se com a Espígol o Espígol. Així, els experts consultats han decidit eliminar unes mostres que eren molt difícils de definir i unificar sota uns criteris selectius, a causa de la procedència tan variada d’una identificació tan àmplia com “milflores”. “Les abelles no busquen en milflores per fer una mel”, ha assenyalat un conegut apicultor de la localitat.