Obrin les fires d’atraccions de tota la Comunitat menys a València

0
276

Els empresaris valencians reivindiquen la necessitat de tornar a la normalitat, ergo més de tres mil famílies viuen directament del desenvolupament d’aquests esdeveniments en la comunitat. La xifra augmenta a nivell nacional, perquè més de 30.000 famílies de firaires en tot el territori espanyol es veuen afectades pel COVID-19.

Els empleats del sector entenen que no se celebren festes o es desenvolupen determinats actes, però ells són una empresa més, perquè tenen la necessitat de muntar les seues atraccions i a obrir les seues portes amb les mesures de seguretat pertinents. Actualment, moltes d’elles estan patint un major desgast en estar situades en descampats sense saber quan podran arrancar els seus motors.

La crisi sanitària va sorprendre el sector de firaires ja que mesos arrere van realitzar les seues inversions i es van preparar per a la campanya d’estiu. Avui dia, molts d’ells no saben ni quan van començar. De fet, temen que l’Ajuntament de València els impedisca treballar fins i tot en la campanya de nadal.

Molts municipis de la costa valenciana obrin avui les seues fires d’atraccions com Gandia, Dénia,Cullera o Torrevella, entre altres. No obstant això, la sénia no es veurà aquest estiu en el llit Del Riu Túria fins el mes vinent d’agost. Malgrat que el BOE empare legalment, el consistori del cap i Casal no vol que la fira estiga habilitada el mes de juliol per a evitar-se un greuge comparatiu amb altres ciutats turístiques.

Així doncs, ací s’obri el debat si l’Ajuntament de València es va precipitar a suspendre la gran Fira de València o si haurien d’haver realitzat activitats alternatives culturals com estan portant acabe altres municipis.

Però malgrat la prohibició de la fira del mes de juliol, el més important és que a l’agost, les xiquetes i xiquets podran gaudir al costat de centenars de joves de la fira d’atraccions que arribarà a València amb totes les mesures de seguretat.