Peñarroja dispara com ja és tradició el 1 de març

0
281

Peñarroja dispara la primera mascletà i emociona a milers de valencians

Rius de gent començaven a inundar la Plaça de l’Ajuntament i els seus voltants al migdia per a assistir a esta primera festa de la pirotècnia valenciana. Valencians i valencianes tenien ganes d’arribar a aquest moment, en el qual la plaça s’ompli del so i l’olor de la pólvora. i els de Peñarroja, acompanyats per un dia radiant, no han defraudat al públic.

Fundada en 1895, esta pirotècnia té una llarga trajectòria que combina tradició i innovació a la perfecció, portant-los a convertir-se en els especialistes de pólvora en El Hormiguero d’Antena 3. Una vegada el balcó de l’Ajuntament comptava amb la presència de les Corts d’Honor, les nostres Falleres Majors i diferents polítics i personalitats; Marina Civera i Sara Larrazábal han entonat el “senyor pirotècnic…” i ha començat l’espectacle.

Després dels focs artificials de la Crida, Peñarroja ha oferit una mascletà clàssica, seguint la tradició i artesania que la caracteritza. Ha destacat pel seu ritme marcat i la seua contundència; amb un terratrèmol final potent i determinant que ha posat els pèls de punta a tots. Però el treball d’esta pirotècnia no acaba ací, ens els tornarem a trobar a càrrec de L’Alba de les falles el pròxim 15 de març.

Amb la intensitat d’aquest espectacle i de l’apoteòsic terratrémol final, Peñarroja ha fet tremolar els cors de valencians i fallers, que comencen a sentir que les seues festes ja estan ací.

Fotografies: Armando Romero