Per què per primera vegada en la història el pròxim d 24 de juny és festiu ?

0
727

El dia de Sant Joan, data tradicional de la província d’Alacant, serà festivitat autonòmica per primera vegada en la història

Dilluns que ve 24 de juny per primera vegada serà festiu en tota la Comunitat Valenciana. El motiu d’aquesta modificació atípica en el calendari laboral prové de reforçar i homenatjar la tradició històrica alacantina de les Fogueres de Sant Joan. El Consell va aprovar l’any passat per unanimitat que en aquest 2019 fóra possible la festivitat de Sant Joan per a tota la Comunitat Valenciana.

A canvi d’aquest dia no laborable, es va substituir pel Dijous Sant durant les Pasqües. Aquesta decisió prové d’una proposta per part de la província d’Alacant des de fa ja molts anys. Reclamaven que, com el dia de Sant Josep a València sentenciava la festa de les Falles amb el dia festiu, ocorreguera el mateix per a les Fogueres.

festiu
Platges en el dia festiu de Sant Joan

D’aquesta manera també s’incentiva l’auge del turisme on atrau milers de persones per a visitar la Comunitat i aprofitar aquest impuls en èpoques ja estivals potenciant l’activitat i cultura valenciana.

Ens trobem en la meitat d’enguany 2019 i els festius que queden en la Comunitat Valenciana són els següents:

Dilluns 24 de juny: Sant Joan

Dijous 15 d’agost: Asunción de la Verge

Dimecres 9 d’octubre: Dia de la Comunitat Valenciana

Dissabte 12 d’octubre: Festa Nacional Espanyola

Divendres 1 de novembre: Dia de Tots els Sants

Divendres 6 de desembre: Dia de la Constitució espanyola

Dimecres 25 de desembre: Natividad del Senyor