‘Mentides’ i ‘Metaculture’ són els projectes de Bisbe Amigó per a les falles 2018

0
336

Arturo Vallés i Fernando Foix han presentat aquest divendres, 15 de desembre, els projectes que lluiran aquestes pròximes festes en la Falla Bisbe Amigó Conca.
‘Mentides’, que militarà en 1ªB, és el projecte adult que s’està elaborant en el taller d’Arturo Vallés. L’esbós d’aquesta falla ho ha dissenyat Alejandro Santaeulalia, amb guió de Miguel Prim. Al seu torn, la pintura serà a càrrec de Paco López.
Vallés ha afirmat que plantar en Bisbe “és un repte”, a més, ha afegit que “és un any de molta il·lusió, molt treball, molta constància i sobretot, molta implicació de tot el taller per fer realitat açò”.
Per la seua banda, Foix ha comentat que el debut en primera va deixar al seu equip amb un regust agridulce”, ja que, les passades falles, l’artista de Benicarló no va obtenir el premi desitjat. Per açò, vol deixar-ho arrere amb metaculture.
En aqueix sentit, ha afegit que “la gent esperava que agafara la línia de l’any passat, davant açò vaig decidir no fer gens d’açò. Creu i ratlla. Metaculture és una falla disbauxada”.
Calendari pirotècnicstrong>
Així mateix, en l’acte també s’ha exposat el calendari pirotècnic que es desenvoluparà del 16 al 19 de març.
Juanma Tafaner, pirotècnic de Pirovalencia, ha anat explicandon com serà cadascuna de les “mascletaes”. El 16 serà la primera mascletà i portara el nom de “La simpàtica”; la del 17, “La potent”; el dia 18 es dispararà “La monumental” i el
19 , com ha afirmat Tafaner, és una mascletà sense nom, ja que, “no té qualificatiu possible.
Per a concloure amb el calendartio, ha postil·lat que durant la nit de San José es tirarà una mascletà mixta.