Programació d’actes per al dia de la Crida

0
415

Els actes del cap de setmana comencen el divendres amb la Gala Fallera i dissabte amb la Mascletá Vertical més alta de la història i culminaràn diumenge amb la Cridá.

Les Falles 2019 donen aquest cap de setmana el tret d’eixida amb el seu tradicional acte de la Cridá.

Però la jornada festiva comença ben d’hora, amb la multitudinària macro despertà, que reunirà milers de fallers , que des del carrer de la Pau fins a l’Ajuntament de València, van fent els trons de bac, i petards per a anunciar l’arribada de la millor festa del món.
La festa continuarà al llarg del dia amb Entrada de Bandes de Música, que aniran arribant una a una a la Plaça de l’Ajuntament, on interpretaran finalment i al mateix so el Faller de José Serrano; i que finalitzarà amb el tret d’una Mascletá.

L’últim esdeveniment del dia serà la Crida 2019 a les Torres de Serrans, on les Falleres Majors de València 2019, Marina i Sara, donaran la benvinguda a les Falles 2019.

L’horari dels actes , que es celebraran el diumenge 24 de febrer, son els següents:

07.00 h. – Pregària a Santa Bàrbara a l’Església de Sant Joan de l’Hospital.
07.20 h. – “Despertà” Infantil.
07.30 h. – “Macrodespertà” amb trons de bac de pirotècnia Zarzoso. En acabar, final amb un terratrèmol apoteosi espectacular de Pirotecnica Valenciana. A continuació, s’oferirà un desdejuni faller a tots els participants.

12.00 h. – Entrada de Bandes de Música, en acabar l’entrada, interpretació del Faller.
14.00 h, aproximadament. – “Mascletà” en la plaça de l’Ajuntament de València a càrrec de la pirotècnia Valenciana.

20.00 h. – Crida” a les Torres dels Serrans. En acabar, efectes de llum i color amb espectacle pirotècnic a càrrec de Peñarroja.

En finalitzar la crida Les Falleres Majors i les seues Corts d’Honor, acudiran, juntament amb la comitiva a la Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats per a realitzar una ofrena a la Patrona.

El dissabte 23 de febrer, el dia abans de la Crida 2019, es celebra en La Marina de València un esdeveniment únic sota el títol Amstel Nit dels Falles que inclourà la mascletà vertical més alta de la història i un terratrèmol final amb una potència equivalent a tres Mascletaes de la plaça de l’Ajuntament.

A partir de les 22h , Jose González, analitzarà en 7 Televalencia , en el seu programa especial de Vive las Fiestas, tot l’esdevingut en un dels actes més esperats per al món faller i no faller.