SHARE

La Junta de Govern i el Mestre Major del Gremi, Fran Tochena, han fet entrega este matí a la Fallera Major de València 2017, Raquel Alario Bernabé, d’un conjunt complet d’indumentària valenciana en un acte protocol·lari dut a terme en la seu de la institució en l’Av. María Cristina de València.

Tochena ha agraït a Junta Central Fallera i Raquel Alario el tracte i entusiasme rebut per part d’esta iniciativa alhora que feia el propi amb les firmes que han col·laborat cedint el material com Vives i Marí, que hi ha aportant el teixit, mocador i davantal de Carlos Salvador Indumentària, la passamaneria de la firma Les Tres Avemaries, mitges de La Tortugueta, la joieria de L’Alcorç Artesans Orfebres, la floristeria d’El Bressol de la Flor i el calçat de Solepiel.

Per la seua banda, el professor d’indumentària tradicional D. Juan Carlos Cañabate Solaç ha explicat als assistents la confecció del mateix, realitzada des del passat desembre pels Estudiants de l’Escola, i seguint els cànons de la vestimenta tradicional valenciana.

Cañabate descrivia les distintes peces de vestimenta produïdes en teixits de seda de distinta combinació, brodats, joieria i guarniments que reflectixen els senyals d’identitat de la institució, posant en valor l’artesania i excel·lència.

A l’acte han assistit a més dels representants de les firmes col·laboradores, la indumentarista Amparo Fabra, Paqui Ortiz, Diego Orzaez, Susi Forcasset, Juan Carlos Pitarch de la Junta de Govern del Gremi i els estudiants que han dut a terme el trage complet.

Raquel Alario estrenarà oficialment este regal amb què el Gremi li homenatja demà divendres 13 en el Teatre Principal, durant la Gala de la Cultura 2017.