Rocío Gil visita les instal·lacions d’Amstel a Quart de Poblet

0
252

Ha estat acompanyada de la seua Cort d’Honor i de membres de la companyia

Des de fa tres dècades, Junta Central Fallera realitza una trobada a les instal·lacions de HEINEKEN Espanya a Quart de Poblet com a símbol de la unió d’Amstel amb la festa fallera. Rocío Gil, Fallera Major de València, les va visitar ahir, 13 de març, al costat de la seua Cort d’Honor. Allí van ser rebudes per Francisco Vidal, Director Gerent de la fàbrica; per Alejandro Rodríguez, Manager de Relacions Institucionals Llevant de HEINEKEN Espanya i per Samuel Díaz, Director Comercial Territorial per a Llevant de HEINEKEN Espanya.

Esta visita ha permès a les màximes representants de les Falles 2018 conèixer a Amstel, un dels patrocinadors més pròxims, de forma més propera. Ha sigut Alejandro Rodríguez qui ha recordat que la marca treballa juntament amb les institucions en reconeixement de les Falles amb l’objectiu d’engrandir el seu nom. El patrocini del multitudinari espectacle pirotècnic que es va poder viure la passada nit del 24 de febrer a La Marina de València és un dels exemples, però no és l’únic. Amstel també patrocina totes les mascletaes que es viuen diàriament a la Plaça de l’Ajuntament, així com la música en viu als Jardins de Vivers, entre altres activitats.

Amstel i HEINEKEN, a més, s’han sumat enguany a la festa i han plantat el seu propi monument, que Rocío i la seua Cort d’Honor han pogut conèixer de primera mà en aquesta visita. A més, la Fallera Major ha sigut l’encarregada de declarar el “ninot indultat”, triat en una votació en què han participat tots els treballadors de la companyia a Quart de Poblet. Tota la comitiva, a més, ha conegut durant aquesta visita a les instal·lacions el procés d’elaboració i ha visitat la zona de producció guiats per Francisco Vidal i per Rafael Sánchez, Cap de Cerveseria. Finalment, han après els interessants trucs per tirar una canya de forma perfecta, gaudint d’un dinar distès.

Alejandro Rodríguez, d’altra banda, ha fet esment durant l’acte al caràcter valencià d’Amstel: “ens comprometem amb aquestes festes perquè som la cervesa d’ací, l’única marca de gran consum que s’elabora a la Comunitat. I volem acompanyar els valencians en un dels moments més destacats de la vida de la ciutat”. En esta línia, s’han ressaltat també les col·laboracions que realitza amb el 60% dels casals fallers, aportant materials, mobiliari i donant-los suport en els seus monuments fallers i llums.

En aquesta visita també es va fer esment al projecte “Premi Amstel Unes Falles de categoria”, creat amb el principal objectiu d’intentar que totes les falles de la ciutat, de qualsevol categoria, tinguen visites i rellevància. Amstel va impulsar un estudi elaborat per la consultora My World en què s’ha comprovat que, en una enquesta a 300 valencians, només el 14,7% visiten monuments de categories inferiors i el 21% no visita cap. A més, gairebé un terç valora únicament les falles de la categoria especial i de les categories superiors.

Per tant, amb este premi, en què han participat prop de 200 comissions en poc més de dues setmanes, es pretén posar en valor l’esforç de totes les falles valencianes. La comissió Avinguda Regne de València-Sant Valero ha sigut la guanyadora i tindrà un programa amb tradicions, pólvora, música i gastronomia gràcies als muralistes florals El Taller de Clo, el pirotècnic Ricardo Caballer, la banda Seguretat Social i el cuiner Estrela Michelin, Ricard Camarena. El lema “Totes les falles són especials, fins a les que no són de Secció Especial” forma part de la campanya posada en marxa en xarxes socials i en els carrers de la ciutat.

Rocío Gil, per la seua banda, també ha volgut destacar estes activitats perquè els valencians i visitants s’animen a explorar i conèixer tot el mapa faller. El kit d’Amstel, creat amb les il·lustradores KacheteJack, és una d’estes idees i la Fallera Major ja ha pogut estrenar els calcetins grocs, el seu color favorit. En esta línia ha afirmat que “el bo de les falles és que es viuen en tots els barris, que pràcticament a cada cantonada hi ha la música i l’art, la diversió”. Ha conclòs de forma animada en suport a totes les propostes per a visualitzar tots els monuments fallers: “És una idea fantàstica que reconeguem també a les comissions més humils, que s’esforcen per seguir endavant i que aporten moltíssim a les Falles”.

Fotografies: Josep V. Zaragoza