S’obri la inscripció per al sorteig llotges Batalla de les Flors

0
171

La capacitat de les llotges s’incrementa fins arribar a les 4.000 places

Un sorteig determinarà quines són les persones interessades que podran comprar una de les llotges per a presenciar la Batalla de Flors d’enguany, que se celebrarà el pròxim 29 de juliol. La inscripció per poder optar a eixes llotges s’obrirà este divendres a les 12:00 hores i es tancarà dilluns, 23 de juliol, a les 14:00 hores.

Enguany la venda de les llotges de la tradicional Batalla de Flors es realitzarà novament combinant la venda d’entrades presencial amb la d’internet. Com a novetat, i per tal de garantir les opcions igualitàries de totes les persones que desitgen assistir a este acte, la venda d’entrades per internet es realitzarà mitjançant un sorteig previ tal i com es realitza des de fa anys per a presenciar les mascletades al balcó municipal o com es fa en altres esdeveniments esportius de gran demanda.

Les persones interessades a adquirir una de les llotges hauran d’emplenar a partir de l’obertura de les inscripcions un formulari que trobaran al web www.batalladeflors.es, indicant el seu nom, cognoms, document d’identificació, telèfon i correu electrònic. El sorteig s’efectuarà davant notari el pròxim 24 de juliol, a les 10:30 hores, a la sala de premsa de l’Ajuntament de València. Es farà a través d’un programa informàtic que emetrà sis números a l’atzar amb una separació mínima de 100 números entre ells. Els cinc primers números seleccionats determinaran cinc blocs de 73 persones inscrites (la del número extret i les 72 següents) que podran comprar una llotja; el sisé número seleccionat juntament amb els 72 següents conformaran una llista de reserva de 73 persones inscrites per si hi ha participants seleccionats que finalment no desitgen formalitzar la comprar la seua llotja.

El resultat del sorteig es publicarà al web www.batalladeflors.es i les persones agraciades rebran al seu correu electrònic una notificació amb un codi per accedir al web de compra. Eixes 365 persones podran comprar la llotja des de les 20:00 hores del dia 24 de juliol fins les 14:00 hores del dijous 26 de juliol. Si es produira algun desistiment s’avisaria per ordre a les persones de la llista de reserva perquè tinguen l’opció d’exercir l’opció de compra fins les 12:00 hores del dissabte 28 de juliol.

Mateix número de llotges però amb més capacitat

Enguany hi haurà 500 llotges per a presenciar la Batalla de Flors. Són les mateixes que l’any passat, quan s’augmentaren en número per facilitar que més gent poguera viure in situ esta celebració tradicional. Com a novetat, enguany cada llotja serà de huit persones (fins l’any passat eren de sis persones), motiu pel qual la capacitat total passarà de 3.000 a 4.000 persones en estes instal•lacions.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha explicat que “es torna a potenciar una celebració emblemàtica com la de la Batalla de Flors”, gràcies a eixe increment d’entrades per la major capacitat de les llotges. “Ens trobem davant una celebració que congrega molts valencians i valencianes i visitants, disposats a disfrutar d’una tradició espectacular amb què tanquem un mes, el de la Gran Fira, ple d’activitats per tots els racons de València”.

A banda de les 365 que es posaran a la venda a través del sorteig explicat, n’hi haurà 60 més que es vendran en taquilla el dissabte dia 28 de juliol, mentre que unes altres 75 es reservaran per necessitats protocol•làries. El preu per cadira es mantindrà en els 5 euros habituals (les llotges, per tant, passaran a costar 40 euros).

La capacitat total per a la Batalla de Flors augmenta, atés que enguany l’increment en la capacitat de les llotges serà major que l’aconseguit l’any passat amb la instal•lació de tribunes, que enguany no s’instal•laran (enguany hi haurà un miler de places més en llotges, mentre que l’any passat hi havia 440 places en tribunes). Es mantindran en les mateixes condicions les grades habituals per a gent de la tercera edat, responsables de les carrosses i d’accés lliure (de 180 persones cadascuna).